Maarten Scheepens werd vorig jaar verrast met het 'Goed Loon'
Maarten Scheepens werd vorig jaar verrast met het 'Goed Loon' Connie Sinteur

Wie verdient het Goed Loon van het Woldere Fonds?

Algemeen 420 keer gelezen

WAALRE - Leven in een dorp is voor velen een bewuste keuze, mede vanwege de sterke gemeenschapszin. Deze saamhorigheid wordt gekoesterd door talloze vrijwilligers en organisaties die belangeloos bijdragen aan het behoud van tradities en het welzijn van mededorpelingen.

Het Woldere Fonds beloont in Waalre uitzonderlijke inzet met het ‘Goed Loon’. Dit bedrag van 500 euro wordt jaarlijks beschikbaar gesteld als waardering voor bijzondere verdiensten van een vrijwilliger of vrijwilligersgroep voor Waalre. Het is volledig vrij te besteden en uitdrukkelijk niet bedoeld als donatie aan het doel waarvoor de vrijwilliger(s) actief is. Het hoofddoel is om individuen en groepen aan te moedigen hun goede werk voort te zetten of uit te breiden.

Een bijzondere nominatie vorig jaar

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de gemeente, schreef het Woldere Fonds een wedstrijd uit gericht op de jeugd. Om hen bewust te maken van het goede werk van vrijwilligers(organisaties), werden jongeren aangemoedigd om op ludieke wijze vrijwilligers te nomineren. De leden van het jeugdorkest van Harmonie Juliana maakten bijvoorbeeld een leuke film van hun repetitie avond, waarin zij hun dirigent Maarten Scheepens in het zonnetje zette.

Tijdens het jubileumweekend werd het ‘Goed Loon’ uitgereikt aan Maarten. Ook werden tijdens het jubileumweekend plaktattoo’s uitgereikt door het Woldere Fonds. Menig feestvierder zal gemerkt hebben dat zo’n plaktattoo een meer blijvende herinnering achterliet dan gedacht. Ze waren best moeilijk te verwijderen, was het ‘verwijt’ dat enkele dagen later nog klonk.

Nomineren

Dit jaar roept het Woldere Fonds alle Waalrenaren op om mensen of organisaties te nomineren. Verras iemand met een mooie dankbetuiging en verras de genomineerde ook nog eens met een envelop met inhoud.

Bezoek de website van het fonds, www.wolderefonds.nl, om een vrijwilliger of vrijwilligersgroep te nomineren voor ‘Goed Loon’. De genomineerde moet woonachtig zijn in Waalre, en de vrijwilliger(sgroep) moet haar werkzaamheden verrichten ten behoeve van het dorp.

Sinds 1997 heeft het fonds jaarlijks mensen en initiatieven in het zonnetje gezet. Zonder volledig te zijn, een kleine greep uit de lijst van ruim 25: De Vereniging voor de Jeugd, De Zonnebloem-Waalre, Stichting Waalres Erfgoed, en individuen zoals Tony Vaessen, Joep Verhoeven, Maartje Rikken, Bas Leijtens en Tanja de Leeuw. Vorig jaar werd dus Maarten Scheepens, dirigent van het jeugdorkest, verrast met de gift als genomineerde door zijn leerlingen.

Meer informatie 

Meer informatie over yhet Woldere Fonds is te vinden op onderstaande website. Niet gevonden wat u zocht? Mail dan naar: secretaris@wolderefonds.nl

www.wolderefonds.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant