Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk.
Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Bram Willems

Prikkelarm naar theater

Algemeen 249 keer gelezen

VALKENSWAARD -  Afgelopen oktober vond de eerste prikkelarme jeugdvoorstelling plaats in De Hofnar, bij Beschuit met Muisjes (2+) van Noortje Karsmakers. Een kleine groep, van 25 kinderen en ouders, konden genieten van de aangepaste voorstelling met prikkelarme ontvangst. 

In samenwerking met Wonka Podia (collega theaters in Eindhoven, Veldhoven, Bergeijk en Helmond) kwam De Hofnar in aanraking met Stichting Onbeperkt Genieten, om theater nog toegankelijker te maken. Ze kwamen erachter dat er een grote groep mensen is met een hoge prikkelgevoeligheid, die veel (culturele) uitstapjes niet kunnen ondernemen. Per theater is gekeken hoe ze voor deze doelgroep het theater zo prikkelarm mogelijk kunnen aanbieden.

Prikkelarme jeugdvoorstelling

Theater De Hofnar vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van theater, ook de doelgroep die moeite heeft met de vele prikkels en drukte van de huidige tijd. Denk hierbij aan mensen met autisme, ADHD, hoogbegaafdheid, hechtingsproblematiek, MCDD, TOS en een hoge prikkelgevoeligheid. 

In oktober heeft Noortje Karsmakers speciaal voor kinderen met een hoge prikkelgevoeligheid een prikkelarme voorstelling gemaakt, waarbij het geluid, licht en tempo van de voorstelling aangepast werd. Deze eerste prikkelarme voorstelling was een goede start: “De voorstelling was erg leuk, ik denk dat het voor onze kindjes waarvan 6 van 2 jaar en 2 van 3 jaar oud, heel fijn is om kennis te maken met het theater op deze manier.” (medewerkster kinderdagopvang). 

Binnenkort ‘Herman’

Op zaterdag 16 maart biedt De Hofnar voor volwassenen bij de toneelvoorstelling ‘Herman’ een prikkelarme ontvangst en nazit aan. Speciaal voor bezoekers die prikkelgevoelig zijn, is het balkon bij deze toneelvoorstelling vrijgehouden. Rondom deze voorstelling worden de faciliteiten dus zo prikkelarm mogelijk aangeboden. 
Theater de Hofnar wil benadrukken dat deze voorstelling niet prikkelarm is, maar een normale theatervoorstelling.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar deze prikkelarme mogelijkheid? Neem contact op met een van onze kaartverkoopmedewerkers. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur via tel.nr.  040-2074010.
Meer informatie is ook te vinden op de website:
www.hofnar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant