Filiaalleidster Esther Brandes (links) en assistente Suzan van Daal in hun ‘nieuwe’ Feel Good Store
Filiaalleidster Esther Brandes (links) en assistente Suzan van Daal in hun ‘nieuwe’ Feel Good Store paulissimo.nl

Feel Good Fashion wordt Feel Good Store

Algemeen 311 keer gelezen

VALKENSWAARD - Feel Good Fashion van Kringloop de Kempen, de tweedehands modewinkel in Valkenswaard, breidt haar assortiment uit. Naast kleding, schoenen en modeaccessoires gaat ze ook snuisterijen, boeken, woonaccessoires en nog veel meer verkopen. Daar hoort een nieuwe naam bij: Feel Good Store.

Hoewel de pop-up winkel Feel Good Fashion pas vorige zomer haar deuren opende, ondergaat ze nu al deze verandering. Ton Dietvorst bedrijfsleider van Kringloop de Kempen hierover: “Ingegeven door het succes van onze andere pop-up store Feel Good Store, die kort na Feel Good Fashion in het Citycentrum Veldhoven opende, en die kleding combineert met andere tweedehands spullen, hebben we besloten om deze formule ook hier in Valkenswaard door te voeren. Daar is wat ons betreft een pop up store ook voor bedoeld. Uitproberen wat werkt en aanpassen waar nodig.”

Filiaalleidster Esther Brandes : “Het is even wennen, maar ik zie dat het werkt. Ons dagelijks wisselende aanbod is nog gevarieerder en al tijdens het opnieuw inrichten van de winkel, reageren onze klanten er heel positief op. De spullen werden al onder onze handen verkocht.” En volgens Suzan van Daal, de rechterhand van Esther, ervaren klanten meer rust en ruimte in de zaak: “Zo’n verandering vind ik zelf wel een hele leuke uitdaging.”

Iedereen doet mee

Dietvorst vult aan dat er snel geschakeld kan worden, zeker in een pop up-store, maar dat aan de missie van Kringloop de Kempen niet getornd wordt. Namelijk het willen bijdragen aan een beter (leef)milieu door spullen een tweede leven en mensen en tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet. “Ook in Valkenswaard vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle werkomgeving.” Net als Esther, die jaren als rijinstructrice werkte tot het haar te veel werd. Bij Kringloop de Kempen kon ze draad weer oppakken. En inmiddels begeleidt ze deze collega’s zelf. “Het is zo mooi om te zien hoe mensen hier opbloeien en hun zelfvertrouwen terugvinden. Dat zal na de naams- en assortimentsverandering gewoon hetzelfde blijven”, aldus de filiaalleidster.

Geen winstoogmerk

Als stichting heeft Kringloop de Kempen geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan goede doelen. Zo kan de stichting nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant