Klemens Patijn brengt de voorstelling 'Pianostemmen' naar De Hofnar op vrijdag 8 maart.
Klemens Patijn brengt de voorstelling 'Pianostemmen' naar De Hofnar op vrijdag 8 maart.

Muziektheater over geroofd bezit in De Hofnar

Algemeen 261 keer gelezen

VALKENSWAARD - Vrijdag 8 maart brengt Klemens Patijn ‘Pianostemmen’ naar Theater De Hofnar. In deze voorstelling wordt gesproken over de geschiedenis van de systematische roof van Joods bezit gedurende de Tweede Wereldoorlog. Een tragisch, en helaas nog altijd actueel verhaal dat wordt ondersteund door live uitgevoerde muziek van componist Wiebe Gotink. 

De oude pianostemmer Jacobus Kromm leidt een teruggetrokken bestaan. Hij worstelt met zijn geweten over de verzameling piano’s en vleugels die hij in bezit heeft, maar waar hij om een of andere reden geen afstand van kan doen. Gaandeweg keren de pianostemmen zich tegen de oude man. Immers gestolen goed gedijt niet. Ze vertellen als stille getuigen het verhaal over hun rechtmatige eigenaren. Het onzegbare wordt gegoten in een nieuwe compositie voor close-harmony voor meerdere klavieren.

Info & kaarten

De kaartverkoopbalie is geopend op ma t/m do van 13.00 tot 17.00 uur en is bereikbaar via tel.nr. 040-2074010. Mailen kan natuurlijk ook: kaartverkoop@hofnar.nl
Meer informatie en het direct bestellen van kaarten:
www.hofnar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant