Kepler Night Nurse detecteert binnen 10 seconden als patiënt op de rand van het bed zit
Kepler Night Nurse detecteert binnen 10 seconden als patiënt op de rand van het bed zit Pexels

WeConnect zoekt testers voor Kepler Night Nurse

Algemeen 305 keer gelezen

WAALRE - Tot en met 22 februari vindt de ’Slimme Zorg Estafette’ plaats om slimme zorg en innovatie centraal te zetten in heel Nederland. De Slimme Zorg Estafette is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). WeConnect Waalre en samenwerkingspartner Kepler nodigen inwoners uit voor live demonstraties van de Kepler Night Nurse.

Kepler ontwikkelt artificiële intelligentie (AI) software voor in de zorg. Met de stijgende vraag naar ouderenzorg en het dalende aanbod van zorgmedewerkers en verpleegkundigen is dit een zeer actueel thema. De software merkt niet alleen op wanneer mensen vallen, maar ook wanneer mensen met dementie afdwalen van hun locatie. Daarnaast herkent het systeem ongewenste handelingen of gedrag, waaronder agressie. Op bovenstaande data geeft Kepler demonstraties hoe deze software in de praktijk werkt.

In het Kepler Vision Experience Center wordt zorgpersoneel getraind in het gebruik van Kepler Night Nurse en kun je ervaren hoe de AI software het leven van cliënten en zorgpersoneel vergemakkelijkt en veiliger maakt. Aan de hand van voorbeeldomgevingen ervaar je de voordelen van Kepler Night Nurse. In het Experience Centre worden valincidenten gesimuleerd en kunnen ongevallen in kaart worden gebracht. Zo ontdek je hoe incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden, zonder cliënten te storen.

Aanmelden demonstraties

Vanuit WeConnect willen we, samen met Kepler en haar partners, 10 woningen gaan voorzien van valdetectie-apparatuur. Hiervoor worden mensen uit Waalre gezocht die hier interesse in hebben. Deze demonstraties zijn een uitgelezen kans om te zien wat de nieuwe mogelijkheden inhouden en te kijken of dit iets voor u, of uw naasten, is. 
Wie een demonstratie mee wil maken, kan zich aanmelden via de website:
www.slimmezorgestafette2024.nl/programma-onderdelen/sessie/1d4ccc31/ 

Waar en wanneer

De locatie waar de demonstraties plaatsvinden is Burgemeester Mollaan 34B in Waalre. 
De demonstraties van de Kepler Night Nurse zijn op:

Woensdag 21 februari van 13.30 uur tot 16.00 uur;

Donderdag 22 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur;

Vrijdag 23 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant