Tommy van Doorn achter het carillon in de Willibrorduskerk
Tommy van Doorn achter het carillon in de Willibrorduskerk Connie Sinteur

Valentijnsdag op het carillon Oude Willibrordustoren

Algemeen 439 keer gelezen

WAALRE - Beiaardier Tommy van Doorn bespeelt op woensdag 14 februari het carillon van de Oude Willibrordustoren in Waalre. Dit doet hij tussen 15.15 en 16.00 uur. 

De bespeling is vanwege Valentijnsdag bij uitzondering niet op een donderdag, het moment waarop het carillon normaal twee keer per maand bespeeld word. 
Op de 37 klokken van het carillon klinkt een keur aan romantische muziek over de liefde. Uit het klassieke repertoire wordt Plaisir d’amour en Elgars Salut d’amour gespeeld; uit het populaire repertoire klinkt onder meer My funny Valentine, Can you feel the love tonight uit The Lion King en Charles Aznavours klassieker She. Ook passeert Nederlandstalige liefdesmuziek de revue. Om de sfeer direct neer te zetten opent de bespeling met Can I get there by Candlelight, door Rob de Nijs ook gezongen als Zet een kaars voor je raam vannacht,  dat vooral bekend is vanwege het radioprogramma Candlelight. Hierin las de onlangs overleden radiopresentator Jan van Veen liefdesgedichten van luisteraars voor. 

De beiaardier nodigt iedereen uit om met zijn of haar geliefde te komen luisteren, een eigen liefdesgedicht voor te dragen, of gewoon even samen te zijn.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant