De St. Michaëlgroep in Aalst, maar wie is wie?
De St. Michaëlgroep in Aalst, maar wie is wie? Waalres Erfgoed

Waalres Erfgoed - Gidsen uit Aalst

Algemeen 445 keer gelezen

Waalres Erfgoed schreef bij deze oproep en foto: 

In de nalatenschap van mijn zus vond ik een oud fotoalbum dat zij gekregen had met haar 18e verjaardag van haar vader. In het album trof ik verschillende foto’s van de tijd dat zij leidster was van de kabouters in Aalst. De kabouters maakten samen met de gidsen deel uit van de St. Michaëlgroep in Aalst.

Op deze foto staan voor mij veel bekende gezichten maar veel van de namen kan ik me zo niet herinneren. Ik vermoed dat deze dames zo tussen de vijfenzeventig en tachtig jaar oud zijn. 

Wie kan ons helpen aan de namen? We hebben zoals je ziet bij elk persoon een nummer geplaatst. Mocht je de nummers niet goed kunnen onderscheiden stuur dan een mail aan:
fotowerkgroep@waalreserfgoed.nl
Wij sturen je graag een mail met daarin de foto wat groter als hier in De Schakel.

Kijk ook eens op de website voor meer informatie: www.waalreserfgoed.nl

Waalres Erfgoed beschikt inmiddels over een verzameling van meer dan 11.000 foto’s van monumenten, gebeurtenissen, dorpsgezichten, mensen, et cetera. De oudste uit het einde van de 19e eeuw.
Fotomateriaal wordt na binnenkomst gescand en ondergebracht in een databank die voor elke geïnteresseerde ter inzage is op de Heemkamer.
Daarnaast worden belangrijke gebeurtenissen in de gemeente, veelal door eigen fotografen, vastgelegd.
Waalres Erfgoed is opgericht om het erfgoed van de gemeente Waalre veilig te stellen voor haar inwoners en hun nageslacht. Zij doet dit sinds haar oprichting in 1986 door het verzamelen, bestuderen en beschrijven van documenten en foto’s van de gemeente Waalre. Vóór de samenvoeging in 1923 waren dit de kerk-dorpen Aalst en Waalre.

Via de link ‘fotocollectie’ op de website kan iedereen de foto’s bekijken maar bijvoorbeeld ook de collectie bidprentjes, 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant