Op zoek naar verre voorouders? Dat kan op donderdag 23 november in het Stamboom Café.
Op zoek naar verre voorouders? Dat kan op donderdag 23 november in het Stamboom Café.

Op zoek gaan naar voorouders in het Stamboomcafé

Algemeen 426 keer gelezen

WAALRE - Het Stamboomcafé in het Huis van Waalre is donderdag 23 november weer open van van 13:30 tot 15:30 uur. Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland helpt mensen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van hun familie graag (gratis) op weg met de eerste stappen.

Ervaren stamboomonderzoekers wijzen de weg op internet naar de juiste sites en laten zien hoe je handig kunt zoeken. Zij weten hoe voorouders te vinden zijn in de bevolkingsregisters en de burgerlijke stand. Of voor de gevorderden in de doop-, trouw- en begraafregisters van de pastoor of dominee. De leden kunnen je ook de weg wijzen naar de gegevens in notariële aktes en het kadaster. 
Wie net begint, wordt aangeraden de gegevens van ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee te brengen. Dat is de eerste stap op weg naar een stamboom. En wie weet wat voor voorouders er tevoorschijn komen?

Praktische informatie

Het Stamboomcafé in het Huis van Waalre is op 23 november geopend van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Waalre in Het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan in Waalre.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant