Anne Christine Giradot is zondag 19 november te gast in het AD-café.
Anne Christine Giradot is zondag 19 november te gast in het AD-café. Janita Sassen

Anne Christine Giradot in AD-café

Algemeen 299 keer gelezen

WAALRE - In het AD-café van zondag 19 november is programmamaker en regisseur Anne Christine Giradot te gast. 

Anne Christine Girardot is een bevlogen programma- en documentairemaker en de regisseur van de voorstelling In Gods Naam, waarin Bastiaan Ragas op een theatrale wijze zijn publiek in aanraking brengt met de verhalen van de Bijbel. 

Tv-programma’s

Anne Christine maakte bijna tien jaar het tv-programma De Kist en bracht in 2017 de documentaire Tijd om te sterven uit, over het leven in het hospice waar ze jarenlang als vrijwilliger werkte. Verder volgde ze in drie documentaires de monniken uit de abdij van Diepenveen die terugkeerden naar de grond waar ze ooit hun bestaan vonden: Schiermonnikoog. 

Passie

Het is haar passie om bezieling, zingeving en religie in beeld te brengen. In het AD-café gaat dominee Ferdinand Borger met haar in gesprek en bekijken hij en het publiek een aantal fragmenten van haar werk. Columnist-van-dienst dit keer is Wilma Stofmeel, die net als Anne Christine weet wat het is om te werken met theater en verbeeldingskracht. Zij zal onder andere verslag doen van de voorstelling van Bastiaan Ragas. 

Frankrijk

Anne Christine Girardot werd geboren in Frankrijk en groeide op (in de buurt van) Versailles. Na haar middelbare schooltijd vertrok ze twee jaar naar Madrid om Spaans te studeren. Ze verbleef enkele jaren in Amerika en Colombia en kwam uiteindelijk in Nederland terecht om hier als regisseur aan de slag te gaan.
Binnenkort komt van haar de kerstfilm: Het verhaal van Drie Koningen uit, die onder andere in de bioscoop te zien zal zijn. Anne-Christine zal een aantal fragmenten uit haar werk laten zien, vertellen hoe het is om als Française in Nederland te leven en het publiek deelachtig maken van haar passie om verhalen te vertellen die er toe doen. 

Meer informatie

Het AD-café in de kerkzaal van de Agnus Dei-kerk aan de Koningin Julianalaan is van 16.00 tot 17.30 uur. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd en kan er een drankje worden gedronken en nagepraat. 
Vooraf aanmelden is niet nodig.

Het daaropvolgende AD-café wordt op zondag 17 december gehouden en heeft als thema: pelgrimeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant