Afbeelding

Lezing over Sicilië

Algemeen 322 keer gelezen

REGIO - Bij Dante Eindhoven zijn belangstellenden op vrijdag 24 november welkom voor een lezing over de Grieks-Romeinse cultuur op Sicilië, in het Academisch Genootschap Eindhoven. Naast de leden en cursisten van Dante zijn ook niet-leden en andere belangstellenden  welkom. De lezing begint om 20.00 uur. 

Na een aantal jaren in Rome gewoond te hebben werd Marc Permeke reisleider en gids op Sicilië. Hij begeleidde daar culturele reizen. In Nederland verbreedde hij zijn kunsthistorische kennis tijdens de deeltijdopleiding Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Leiden. Lange tijd werkte hij als hogeschooldocent Management Toerisme in Breda. Hij hield zich bezig met cultuurtoerisme, kunstgeschiedenis, reisbegeleiding en de organisatie en uitvoering van talloze studiereizen. Als Italië-kenner deelt Marc graag zijn kennis en ervaring met de bezoekers aan deze lezing. 

Aan de hand van talloze kleurrijke en illustratieve afbeeldingen bespreekt Marc Permeke de (kunst)geschiedenis en de cultuur van de Klassieke Oudheid op Sicilië. Mythologische verhalen onthullen avonturen van goden en godinnen en historische figuren komen tot leven.

Het Academisch Genootschap ligt aan de Parklaan 93 in Eindhoven.
www.danteeindhoven.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant