Prins Sam, Adjudant Bart en de hofdames Chantal en Joyce.
Prins Sam, Adjudant Bart en de hofdames Chantal en Joyce. Bart & Jaq van de Weijer

Prins Sam en Adjudant Bart leiden AWC de Keien

Algemeen 818 keer gelezen

WAALRE - In het Huis van Waalre vond 11-11 de lancering plaats van het nieuwe prinselijk gezelschap van AWC De Keien. 

De scepter is overgedragen aan Prins Sam en Adjudant Bart, samen met hofdames Joyce en Chantal. De vier hebben super veel zin in het nieuwe carnavalsjaar en hebben al genoten van ieder moment in de voorbereiding. Het geheim houden, hints bedenken, een vat timmeren. En natuurlijk wekelijks bij de kapel horen wie nu weer de verdachte Prins was.

Prins Sam

Schuif aan en schenk bij, leven in de brouwerij! Dat is de leus van Prins Sam Ratering. Hij woont  niet in Waalre maar viert hier al jaren carnaval. Carnaval is het mooiste als je het samen viert en iedereen is welkom. Sam vindt het leuk om mensen te vermaken of verbazen met muziek of een andere creatie, carnaval is daar een goed moment voor. 
Sam is muzikaal leider en bassist bij de Keiendweilers, kapelleider bij Die Lustigen Brüder en bij Die Edelweisskapelle. In het dagelijks leven werkt hij in de koeltechniek als servicemanager waar hij de bierkoeling van diverse grote brouwerijen werkend, maar ook eieren, paracetamol en kaas op temperatuur houdt. Het liefst brengt hij echter tijd door op het podium met een instrument in zijn hand, achter zijn brouwketels of aan het klussen in het oude huis dat hij en Joyce gekocht hebben. Ze hebben samen 2 kinderen; Lex van 3 en Milou van 4 maanden.

Adjudant Bart

Bart Geelen is eveneens muzikant: bij de Keiendweilers, Die Lustigen Brüder en ook bij harmonie De Volharding in Aalst. Op zijn achtste begonnen op trompet, maar al vele jaren alleen nog te horen op trombone en bariton. Muziek vindt hij de mooiste hobby die er is. Hij is sinds de start van de Keiendweilers trouw lid en heeft samen met Sam Die Lustigen Brüder opgericht. Naast een vaste avond bij zijn eigen harmonie helpt Bart vele verenigingen in de omgeving muzikaal. Hij is de held van menig muzikant, hij is namelijk instrumentenreparateur bij De Blaasinstrumentenspecialist, Van Geffen in Veldhoven. Bart leerde Chantal kennen tijdens carnaval en ze spelen samen bij de harmonie. Ze wonen Waalre op de Hertenlaan met dochtertje Emma van bijna 1 jaar. 

Hofdame Joyce

Joyce Maas is van origine een Eindhovense. Ze leerde Sam kennen op een bierproeverij en ze zagen elkaar daarna vaak in het speciaalbiercafé waar Joyce naast haar reguliere baan nog wat uurtjes maakte. Inmiddels zijn ze al jaren gelukkig samen en bier en feest maken een groot onderdeel uit van hun leven.
Joyce heeft jarenlang op het Stratumseind gewerkt en het was dus even wennen om met Sam het verenigingsleven in Waalre te ontdekken bij AWC de Keien, maar dit heeft ze in haar hart gesloten.
Ze werkt als consultant bij ORGfit en helpt organisaties in de publieke sector bij verandertrajecten.

Hofdame Chantal

Chantal Driessen speelt zelf bij de Keienkrakers en thuis met Bart is er dus altijd strijd over wie er nu bij de beste band hoort. Ook speelt ze klarinet bij De Volharding. Ze hebben niet alleen een gezamenlijke passie in de muziek, maar ook in Oostenrijks/Duitse muziek. Chantal werkt in de kraamzorg. Ze is nu ook volop aan het genieten van haar eigen dochter. Met carnaval zet ze haar taken als moeder even deels opzij want dit speciale jaar moet goed gevierd worden!

Het nieuwe prinselijke gezelschap viert carnaval onder de leus: Schuif aan en schenk bij, leven in de brouwerij!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant