Sint Maartensvuur op het veld aan de Dreefstraat, zaterdag 11 november wordt het vuur weer ontstoken.
Sint Maartensvuur op het veld aan de Dreefstraat, zaterdag 11 november wordt het vuur weer ontstoken.

Sint-Maartensvuur brandt op 11 november

Algemeen 670 keer gelezen

WAALRE - Op zaterdag 11 november brandt in Waalre het Sint-Maartensvuur. Dit is uitgegroeid tot een activiteit waar veel kinderen voor op pad gaan. Naast de leerlingen van De Wilderen zijn dit jaar ook die van de andere basisscholen in de gemeente uitgenodigd. Het jubileumjaar van de gemeente is immers een goede gelegenheid om samen iets aan te pakken.

De feestdag van Sint Martinus, precies op 11 november, is in veel streken van Nederland en België een aanleiding tot Sint-Maartensvuren en andere activiteiten zoals bedelen om een aalmoes, kinderen hopen dan liever op lekkers. Sint Martinus vervult in sommige streken dezelfde functie als die andere bisschop: Sint Nicolaas. 

In Waalre komen de kinderen samen om 18.00 uur in de Willibrorduskerk aan de Markt, met lampionnen e.d. Ook de Sint-Martinusgilden uit Waalre en Dommelen zijn er, met Martinus te paard en een bedelaar. Na zo’n 20 minuten trekt de stoet via een met pompoenen versierde route naar de brandstapel aan de Dreefstraat. Daar wordt de legende van Sint Martinus en de bedelaar uitgebeeld, gevendeld en getromd. Het gilde deelt eierkoeken en warme chocolademelk uit. 
Rond 20.00 uur is dit evenement voorbij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant