Een impressie van het lichtkunstwerk op het Huis van Waalre. Ontwerp is van Kunstenaarscollectief Ocubo.
Een impressie van het lichtkunstwerk op het Huis van Waalre. Ontwerp is van Kunstenaarscollectief Ocubo.

GLOWing Horizons in Waalre

Algemeen 766 keer gelezen

WAALRE - Adembenemend. Dat belooft het lichtkunstwerk op het Huis van Waalre te worden. Van vrijdag 10 tot en met zaterdag 18 november zie je – tijdens GLOW Eindhoven – ook een lichtprojectie in Waalre. GLOW gaat voor het eerst ook de regio in. Met GLOWing Horizons is het kloppende hart van Waalre via een lichtkunstwerk op prachtige wijze te zien.

“Het is uniek dat een festival dat jaarlijks ruim 750.000 bezoekers trekt nu ook naar Waalre komt”, aldus wethouder van cultuur, Kees Vortman. “Het thema ‘The Beat’, de geschiedenis van ons gemeentehuis en dat tijdens het 100-jarig bestaan van onze gemeente, maken het plaatje van GLOWing Horizons compleet.”

Het lichtkunstwerk

Het kunstenaarscollectief Ocubo maakt de kunstwerken van GLOWing Horizons. Deze zijn naast Waalre te zien in Oirschot, Best en Geldrop-Mierlo. Allemaal met een lokale insteek. 

Wethouder Vortman: “Een echte Waalrese projectie. Dat is wat inwoners en bezoekers van GLOW in Waalre kunnen verwachten. Ocubo heeft veel Waalres beeld- en geluidmateriaal ontvangen. Het eindresultaat blijft nog even geheim, maar ik kan je beloven: het wordt spectaculair.”

Echte Waalrese gezichten

Een van de Waalrenaren die met haar foto’s prominent in de projectie naar voren komt, is Mariet Wilders. Onlangs presenteerde zij haar boek ‘Waalre 100 gezichten’, met 100 Waalrenaren van verschillende geboortejaren. “Ik ben onwijs benieuwd. Een aantal van mijn foto’s gaan waarschijnlijk terugkomen in de projectie. Mijn idee voor een boek begon heel klein en wordt nu iets heel groots. De GLOW-projectie is de kers op de taart.” 

Speciale kinderavond

GLOWing Horizons in Waalre trapt af met een speciale kinderavond op vrijdag 10 november. Iedereen (met kinderen) is om 18.30 uur welkom achter het Huis van Waalre. Alle basisschoolkinderen hebben materiaal mee naar huis gekregen voor het maken van een ‘Go-GLOW-Light’. Vanuit het Huis van Waalre vindt een kleine wandeling plaats door het Woldersven. De wandeling eindigt voor het Huis van Waalre en daar gaat dan voor de eerste keer de projectie aan. Nadien krijgen de ‘Go-GLOW-Lights’ een mooie plek in de tuin van het Huis van Waalre. 

GLOWing Horizons in Waalre

Van vrijdag 10 tot en met zaterdag 18 november is het lichtkunstwerk op het Huis van Waalre te zien. Iedere avond van 18.30 tot 22.00 uur. De projectie is gratis te bezoeken. Wethouder Vortman besluit: “We hopen dat onze inwoners maar ook bezoekers uit de regio genieten van dit gratis spektakel. Een mooi evenement om cultuur te beleven.”

Winnaars prijsvraag

In De Schakel van vorige week stond een prijsvraag over GLOWing Horizons. Onderstaande vijf inzenders hebben een lunch voor 2 personen gewonnen van het Huis van Waalre. Zij kunnen deze bon afhalen bij de horeca in het Huis van Waalre. De vijf gelukkigen zijn: 
Jolanda Voulon
S. Tops – Hoven
D. Gossens
Marijke Arends
Frank Dols

GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven organiseert ieder jaar in november het internationale lichtkunstfestival GLOW. Een grote expositie in de openbare ruimte van Eindhoven met zo’n 30 lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. Het evenement is gegroeid van 45.000 bezoekers tijdens de eerste editie van GLOW in 2006, naar een recordaantal van ruim 750.000 bezoekers tijdens de 2019-editie. Daarmee heeft GLOW Eindhoven een positie in de top vijf van best bezochte lichtfestivals ter wereld verworven. Het onderscheidend vermogen van GLOW ligt in de ambitie dat er elk jaar lichtkunst wordt gecreëerd, waarbij de focus ligt op vernieuwing en talentontwikkeling.

Hoe gek het ook klinkt, ook GLOW heeft openingstijden. In Eindhoven van zaterdag 11 tot en met zaterdag 18 november van 18.30-23.00 uur. In Geldrop-Mierlo, Oirschot, Best en Waalre, zaterdag 11 tot en met zaterdag 18 november van 18.30-22.00 uur.

Alle informatie over GLOW zoals route, bereikbaarheid en meer is te vinden op de website:
https://gloweindhoven.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant