Afbeelding

Wereld Alzheimer Dag - alle activiteiten bij elkaar

Algemeen 292 keer gelezen

WAALRE - Komende week zijn er nog tal van activiteiten in het kader van Wereld Alzheimer Dag. 

Vrijdag 22 september - Op de koffie bij Neffe de Kerk

Tijdens de koffiepauze  is er extra aandacht voor Alzheimer en Dementie. We leggen geïnteresseerden uit hoe we omgaan met dit thema en hoe we ervoor zorgen dat wanneer er spraken is van dementie / Alzheimer we op zoek gaan naar passende ondersteuning. Aanmelden is niet nodig.
Aangeboden door: GoedVoorMekaarWaalre en Zorg in Oktober, bij Pastorie Waalre, Markt 23, in  Waalre van 11.00 - 12.00 uur.

Workshop VR-beleving dementie
Benieuwd hoe de belevingswereld van iemand met dementie eruitziet? Met een virtual reality bril beleef je een ‘gewone’ ochtend van iemand met dementie. Je innerlijke stem neemt je mee in deze belevingswereld. Zo kun je ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert. In het nagesprek bespreken we hoe deze ervaring invloed heeft op je eigen handelen.

Aangeboden door: Bibliotheek Waalre en Zorg in Oktober bij Het Huis van Waalre, Kon. Julianalaan 19, Waalre van 09.00 - 12.30 uur. Meerdere sessies. Boek uw entreebewijs via: Ga naar eindhoven.op-shop.nl en typ in het zoekveld Workshop VR-beleving dementie.

Voorlichtingsbijeenkomst dementie
Tijdens de bijeenkomsten Geheugentraining kwam de vraag naar verdieping en meer inhoudskennis over dementie naar voren. Daar geven we graag uitleg over: Wat is dementie? Is dementie bijvoorbeeld hetzelfde als de ziekte van Alzheimer? En heb je dan alleen last van geheugenverlies of is er meer aan de hand? Soorten dementie: de meest voorkomende soorten worden uitgelegd. Herkennen & Symptomen: Leer herkennen of er sprake is van dementie en hoe je het beste kan omgaan met iemand met dementie. Tips voor het ondersteunen van mantelzorgers. Antwoord op de vraag: Kan ik voorkomen dat ik dementie krijg? Tijdens de bijeenkomst is ruimte voor het bespreken van vragen uit het publiek. Entree is €2,50 voor biebleden en €3,- voor niet leden en is inclusief consumptie.

Aangeboden door: Bibliotheek Waalre en Alzheimer Nederland, bij Het Huis van Waalre, Kon. Julianalaan 19, 5582 JV Waalre van 14.00 - 16.00 uur. Boek via: Ga naar eindhoven.op-shop.nl en typ in het zoekveld Voorlichtingsbijeenkomst dementie.

Dinsdag 26 september - Alzheimercafé: Onbegrepen gedrag
Mensen met dementie doen soms dingen die je niet snapt. Dat is lastig voor jou, maar ook voor je naaste, jullie omgeving en zorgverleners. Onbegrepen gedrag en pijn komt regelmatig voor bij mensen met dementie. Het kan lastig zijn om te achterhalen wat iemand precies wil, bedoelt of voelt. Om mensen met gevorderde dementie beter te begrijpen, hebben we een professional uitgenodigd die ons deze avond hierover informatie komt geven. Je hoeft je niet aan te melden.
Aangeboden door: Alzheimer café Waalre / Valkenswaard, bij Café-zaal De Dommelstroom Bergstraat 32, 5551 AX Valkenswaard van 19.30 - 21.00 uur.

Maandelijkse activiteiten

Ontmoetingsgroep Dementie Iedere 1e donderdag van de maand 

Hoe betekenisvol kan deelname aan een ontmoetingsgroep zijn? Interesse om aan te sluiten, maar wil je meer informatie? Neem dan contact op met: Daan van der Vleuten dvdvleuten@waalre.nl

Kookmaatjes Iedere tweede dinsdag van de maand in De Pracht

Koken met mensen met Dementie of andere geheugenproblematiek. Meer info marijke.arends@kpnmail.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant