De nieuwe wandeling gaat door het gebied van de Schotse Hooglanders
De nieuwe wandeling gaat door het gebied van de Schotse Hooglanders

Opening: de Meeriswandeling

Algemeen 399 keer gelezen

WAALRE - De nieuwe wandelroute De Meeriswandeling wordt zondag 24 september om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Suzan van de Goor-Gelensen en aangeboden aan het publiek. De opening is bij het scoutinggebouw De Meerberg aan de Heistraat 64 in Waalre. 

Deze wandeling is de vierde in de serie informatieve wandelroutes in de gemeente Waalre naast de Aalsterheidewandeling, de Gemeentehuiswandeling en de Heikantwandeling. Ook de Meeriswandeling is te lopen met behulp van een folder met allerlei interessante zaken over landschap, historie, plant en dier. Deze folder kan meegenomen worden uit het bakje dat aan de wegwijzer hangt, maar is ook verkrijgbaar in het Huis van Waalre. Ook zonder folder is de wandeling te lopen, volg de blauwe markeringen.

Een deel van route loopt dwars door het gebied van Schotse Hooglanders, die de wandelaar nieuwsgierig zullen nakijken. Er moet dan ook gebruik gemaakt worden van klaphekken en zogenoemde Engelse overstappen. Mocht dit een belemmering zijn, is er ook voor een deel een alternatieve route uitgezet.

De wandeling start bij De Meerberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant