De eerste uitnodigingen voor de najaarsronde worden vanaf dinsdag 19 september verstuurd.
De eerste uitnodigingen voor de najaarsronde worden vanaf dinsdag 19 september verstuurd. Maud Staassen Fotografie

Najaarsronde coronaprik

Algemeen 414 keer gelezen

REGIO - GGD Brabant-Zuidoost start 2 oktober met de najaarsronde voor de coronaprik. Voor deze prik komen inwoners in aanmerking die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. GGD Brabant-Zuidoost biedt de coronaprik 5 dagen per week op afspraak aan op de priklocaties Eindhoven en Helmond. 

De coronaprik is alleen op afspraak verkrijgbaar. In deze najaarsronde mogen de volgende inwoners een afspraak maken voor een coronaprik: 60+ers, volwassenen die een griepprik-uitnodiging krijgen, medisch hoog risicogroepen, zwangeren en zorgmedewerkers met direct patiëntcontact. Ook inwoners die een coronaprik willen vanwege een kwetsbaar gezinslid mogen een afspraak maken voor de coronaprik.
De najaarsronde loopt tot eind december 2023. In 2024 is de coronaprik alleen beschikbaar voor zwangeren en mensen uit medisch hoog risicogroepen die een doorverwijzing hebben van hun arts.

Uitnodigingsbrief

Niet alle inwoners die een coronaprik mogen halen, krijgen hierover een brief. Dat is anders dan bij vorige coronaprikrondes. Alleen inwoners van 60 jaar en ouder krijgen vanaf 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM. De andere doelgroepen krijgen een algemene oproep via de media om zelf een afspraak te plannen via de landelijke afsprakenlijn.
De overige inwoners die in aanmerking komen voor de coronaprik (zoals mensen van 18-59 jaar die een griepprik mogen halen, medisch hoog risicogroepen, zorgmedewerkers en zwangeren) krijgen géén persoonlijke uitnodigingsbrief. Vanaf 16 oktober kunnen zij zelf een afspraak maken bij de landelijke afsprakenlijn voor de coronaprik. Dat kan eenvoudig en 24 uur per dag met DigiD via planjeprik.nl. Mensen zonder DigiD kunnen vanaf 16 oktober tijdens kantooruren bellen met de landelijke afsprakenlijn voor de coronaprik via tel.nr. 0800-7070.

Tot eind december

Het is voor alle genoemde doelgroepen tot eind december 2023 mogelijk om de coronaprik op afspraak te halen. Alleen voor zwangeren en mensen uit medisch hoog risicogroepen is de coronaprik zoals gezegd het hele jaar door beschikbaar.

Meer informatie

Na het versturen van de eerste uitnodigingen, staat alle relevante informatie op de volgende websites: www.ggdbzo.nl

 en www.mijnvraagovercorona.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant