Bij Waalre in Gesprek krijgen ouders en verzorgenden handvatten voor de opvoeding.
Bij Waalre in Gesprek krijgen ouders en verzorgenden handvatten voor de opvoeding.

Waalre in Gesprek: positief opvoeden

Algemeen 338 keer gelezen

WAALRE - Waalre in Gesprek staat dinsdag 26 september in het teken van ‘positief opvoeden’. Tijdens deze voorlichtingsavond in wijkcentrum De Pracht krijgen ouders en verzorgers handvatten om het opvoeden van hun kind (weer) leuk te maken.

Elke ouder wil het beste voor zijn kind. Maar hoe je dit bereikt, leer je niet op school. Iedere dag ziet het team Jeugdgezondheidszorg van GGD Brabant-Zuidoost dat veel ouders dezelfde uitdagingen ervaren en dat er een aantal veel voorkomende oorzaken aan ten grondslag liggen.

Positief opvoeden doe je zo

‘Positief opvoeden’ is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde opvoedingsmethode die je als ouder bewust maakt van deze veel voorkomende valkuilen en je handvatten geeft om het opvoeden van je kinderen weer leuk te maken.
Deze voorlichtingsavond is een samenwerking met team Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Brabant-Zuidoost. Tijdens deze avond leer je de vijf basisprincipes van ‘positief opvoeden’. Door alledaagse problemen te bespreken en praktische suggesties te bieden, zetten ze jullie als ouders in jullie kracht.

Over Wendy Canters

Wendy Canters werkt als jeugdverpleegkundige bij de GGD Brabant-Zuidoost. Zij ziet alle basisschoolleerlingen uit Waalre voor de periodieke gezondheidsonderzoeken. Als expert op het gebied van de normale ontwikkeling kijkt Wendy met ouder en opvoeder mee met het opgroeiende kind. Ze luistert, denkt mee, wijst de weg en geeft daarin advies. Wendy is gecertificeerd Triple P opvoedondersteuner. Dagelijks ziet ze hoe de simpel toe te passen tips ouders helpen bij opvoeduitdagingen waar elke ouder wel eens tegen aanloopt.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. De editie van november gaat over ‘Langer vitaal thuis wonen’.

Praktische informatie

Waalre in gesprek: positief opvoeden is op dinsdag 26 september van 19.30 tot 21.15 uur in wijkcentrum De Pracht, De Pracht 2. Entree is 2,50 euro voor bibliotheekleden en 3 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de website: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant