Actieve Kapitein Haak zoekt een terrarium met verschillende temperatuurplekken.
Actieve Kapitein Haak zoekt een terrarium met verschillende temperatuurplekken. Stichting ROZe

Kapitein Haak zoekt terrarium

Algemeen 430 keer gelezen

Kapitein Haak is gevonden in een schuur. Waarschijnlijk is hij niet lang nadat hij uit het ei is gekropen, ontsnapt. Hij was nog heel klein toen de vinders ons belden: nog geen 15 cm. Sinds hij bij ons is, is hij al enkele malen verveld, dus hij groeit gestaag. 

Hij dankt z’n naam aan de vorm van z’n neus, daar zit een extra schub. Haakneusslangen zijn overdag behoorlijk actief, ze zijn vriendelijk, maar ze hebben wel giftandjes. Een beet voelt als een bijensteek. Hij is bij ons in zijn terrarium ook heel actief, het is steeds weer een verrassing waar hij zich heeft verstopt. Hij laat zichzelf ook regelmatig zien en krijgt veel bekijks van onze medewerkers. We denken dat Haak een mannetje is en die worden zo’n 60 cm lang.

Hij heeft een terrarium nodig met verschillende temperatuur plekjes, ze kunnen in het juiste verblijf met goede verzorging zo’n 20 jaar oud worden. Ben je bekend met het houden van reptielen en heb je een mooi ruim terrarium voor Haak, neem een kijkje op z’n adoptiepagina:
https://rozeindhoven.nl/adoptiepagina-kapitein-haak

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant