De Nederlandse politie reed vroeger in een Porsche.
De Nederlandse politie reed vroeger in een Porsche.

Waalre klaar voor Historisch 112 Spektakel

Algemeen 1.289 keer gelezen

Waalre – Nog geen plannen voor zondag 17 september? Wie zin in spektakel heeft, is die dag op het Boerenbond-terrein en in het Huis van Waalre op het juiste adres. Politie, brandweer en GHOR (ambulance) wachten bezoekers op voor tal van demonstraties en (educatieve) activiteiten. Een spannende familiedag! Gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. 

Zes gepensioneerde politiemannen, die het leuk leken om voor het 100-jarig bestaan iets te organiseren voor de gemeenschap. Zo ontstond in 2022 het idee. Nu, een jaar (en heel veel organisatiewerk), later is het zo ver: het Historisch 112 Spektakel. Het Boerenbond-terrein staat zondag 17 september vol met unieke stands. Denk hierbij aan een heuse Lego Incidenten City en een educatieve (drugs)escaperoom. De veiligheidsdiensten laten zich op allerlei manieren zien. In het Huis van Waalre vindt een historische tentoonstelling plaats, met onder andere een oude politie Porsche, brandweerkoets en attributen uit het verleden van politie, brandweer en ambulance.

Een dag voor jong en oud, waarbij de jongeren net iets meer in de belangstelling staan. Het belooft een indrukwekkende, maar zeker ook gezellig evenement te worden voor de inwoners van Waalre. 

Meer informatie

Het bezoeken van het Historisch 112 Spektakel is gratis. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. In verband met de verwachte drukte, wordt geadviseerd op de fiets te komen. Op www.waalre100.com vind je de laatste informatie, met onder andere een evenement-app, die je kunt downloaden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant