Via cursussen en workshops leren de deelnemers om veiliger om te gaan met bijvoorbeeld internetbankieren en wachtwoordenbeheer.
Via cursussen en workshops leren de deelnemers om veiliger om te gaan met bijvoorbeeld internetbankieren en wachtwoordenbeheer. Shutterstock

Cursus- en workshopreeks in samenwerking met SeniorWeb

Algemeen 226 keer gelezen

WAALRE - In de komende maanden biedt de Bibliotheek Eindhoven een reeks bijeenkomsten aan in samenwerking met SeniorWeb. Deze cursussen en workshops zijn speciaal ontworpen om de digitale vaardigheden van deelnemers te verbeteren en hen in staat te stellen vol vertrouwen gebruik te maken van moderne technologieën. 

Ook in de bibliotheek Waalre en online zijn er diverse  workshops te volgen. Het volledige programma inclusief de bibliotheek in Eindhoven, biedt onder andere  een cursus ‘Praktisch aan de slag met je laptop’, waar je vaardig(er) wordt in e-mailbeheer en internetnavigatie. 
Of een workshop over Whatsapp; niet alleen de basisprincipes worden behandeld maar ook handige functies die misschien nog niet bekend zijn bij de deelnemers.
Op het gebied van veiligheid is er een workshop over het veilig beheren van wachtwoorden en een informatieve sessie over veilig internetbankieren. En tijdens de cursus Digisterker leren de deelnemers alles over het gebruik en gemak van een DigiD.

Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek:
www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Uit de krant