Scheidsrechter van het Jaar winnaar 2022 Fevzi Tirpanci tijdens de uitreiking.
Scheidsrechter van het Jaar winnaar 2022 Fevzi Tirpanci tijdens de uitreiking.

Scheidsrechter van het jaar

Algemeen 474 keer gelezen

REGIO - De KNVB en ARAG zetten ook dit seizoen (assistent-)scheidsrechters in de spotlights met de verkiezing Amateurscheidsrechter van het Jaar. Nomineren kan tot en met 8 oktober.

De verkiezing, waarbij de KNVB en ARAG onder meer aandacht vragen voor het belang van fairplay op voetbalvelden, is dit jaar uitgebreid. Er is extra aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters en voor aanstormend talent tot en met 18 jaar. Zowel KNVB-scheidsrechters als verenigingsscheidsrechters kunnen worden opgegeven voor de verkiezing. Na de nominatieperiode kan er tot en met 12 november 2023 via www.scheidsrechtervanhetjaar.nl worden gestemd. Uit elke provincie van Nederland wordt per categorie de (assistent-)scheidsrechter geselecteerd met de meeste stemmen voor de selectiefase.

Vakkundige jury

Een vakkundige jury beoordeelt alle kandidaten in de selectiefase. De jury bestaat uit Bas Nijhuis (scheidsrechter), Franca Overtoom (scheidsrechter), Sjoerd Moussou (voetbaljournalist, columnist en schrijver) en CEO van ARAG Nederland Marc van Erven. Nijhuis: “Wij hebben vorig seizoen ontzettend veel plezier beleefd aan het beoordelen van de Nederlandse amateurscheidsrechters. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we het aantal categorieën hebben uitgebreid. We zijn ervan overtuigd dat ook dit jaar weer een groot aantal scheidsrechters wordt genomineerd.”
Franca Overtoom voegt daaraan toe: “Er zijn nog te weinig vrouwelijke scheidsrechters, terwijl vrouwenvoetbal flink in de lift zit. Met deze verkiezing willen we een signaal afgeven dat ook de vertegenwoordiging van de vrouwen in de arbitrage belangrijk is voor de ontwikkeling van het voetbal in Nederland.”

Zonder scheids geen wedstrijd

Etienne Wettingfeld, winnaar van vorig jaar in de categorie ‘verenigingsscheidsrechter van het jaar’, over de verkiezing: “Het winnen van deze titel was een bevestiging van de passie en toewijding waarmee ik elke wedstrijd fluit. Deze verkiezing is zoveel meer dan een erkenning voor de scheidsrechter; het is ook een stukje bewustwording van fairplay en respect op het veld.”

De scheidsrechter is een onmisbare schakel in de ruim 30.000 wedstrijden die elk weekend worden gespeeld. Samen met spelers, trainers en supporters zorgt de scheidsrechter ervoor dat wedstrijden volgens de regels en met fairplay verlopen.
Nomineren kan via deze website:
www.scheidsrechtervanhetjaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant