De week rondom Wereld Alzheimer Dag staat in Waalre, vol van activiteiten rond deze ziekte
De week rondom Wereld Alzheimer Dag staat in Waalre, vol van activiteiten rond deze ziekte

‘Samen aan tafel’ over dementie

Algemeen 292 keer gelezen

WAALRE - Wereld Alzheimer Dag is op donderdag 21 september en heeft dit jaar als thema ‘Samen aan tafel’. Op deze dag is er extra aandacht voor dementie. In Waalre worden  de hele week activiteiten georganiseerd om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie.

De duofietsen de hele week beschikbaar tegen een symbolische bijdrage. Kijk voor meer info op: www.fietsmaatjesaalstwaalre.nl
De geheugenkoffers, ofwel Eerste Hulp Bij Dementiekoffers (EHBD), zijn via Goed voor Mekaar te leen. In deze koffer zitten verschillende materialen, gericht op het verstrekken van informatie. De EHBD koffer wordt kosteloos uitgeleend.

Dementiebril

Maandag 18 september kunt u tijdens een interactieve bijeenkomst met de dementiebril in de huid van een persoon met dementie kruipen en zelf ervaren waar deze persoon in het dagelijkse leven tegen aan loopt. In De Pracht van 19.30-21.30 uur. 

Neffe ‘t Veld

Dinsdag 19 september is bij Neffe ‘t Veld, tijdens de koffiepauze extra aandacht voor alzheimer en dementie. Er is uitleg over hoe zij omgaan met dit thema. Aanmelden is niet nodig. Neffe ‘t Veld is bij de kantine van RKVV Waalre aan de Dreefstraat 48.

Bewegen op muziek

Geïnteresseerden zijn donderdag 21 september welkom bij bewegen op muziek en tijdens de koffie. Om te ontmoeten of om te praten over het nut, de noodzaak en het plezier van Bewegen op Muziek in relatie tot alzheimer/dementie. Meedoen? Graag aanmelden bij a.roos@switch2move.com.Meedoen: van 10.30-11.15 uur, ontmoeten & informatie: van 11.00-11.30 uur, in De Pracht. 

Beleef TV

Speciaal voor wereld alzheimer dag staat de Beleef-TV bij Het Andere Wonen vandaag in het teken van ‘Waalre van vroeger’. Deelname kost 2,50 euro incl. consumptie. Het Andere Wonen Waalre, Molenstraat 8, in Waalre van 15.30 - 17.00 uur. Aanmelden via waalre@hetanderewonen.nl t.a.v. Rick Kusters. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Film in Het Klooster

In Het Klooster is de autobiografische film ‘Niet zonder jou’ te zien op donderdag 21 september. Om 14.00 uur is er een korte introductie waarna de film om 14.15 uur start waarin een ouder echtpaar in het dagelijkse leven wordt gevolgd. Hoogstraat 8, van 14:00 - 16.00 uur.

Uit de krant