Maurice Ravel omstreeks 1925
Maurice Ravel omstreeks 1925 Wikipedia

Lezing over Maurice Ravel

Algemeen 386 keer gelezen

WAALRE - Coen Jansen verzorgt op donderdag 14 september voor de seniorenvereniging Waalre een lezing over de componist Maurice Ravel. 

Coen Jansen is na het behalen van de benodigde diploma’s aan het Utrechts Conservatorium vele jaren zowel als hoornist, docerend en uitvoerend musicus actief geweest. Daarnaast heeft hij les gegeven aan diverse muziekinstellingen les gegeven en als freelancer bij orkesten gespeeld. Al sinds lange tijd verzorgt hij met erg veel plezier laagdrempelige muziekcursussen, onder andere aan de Volksuniversiteit Eindhoven en geeft hij lezingen over klassieke muziek. 

De Franse componist Maurice Ravel (1875-1937) wordt beschouwd als één van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Hij staat bekend vanwege zijn ongeëvenaard muzikaal vakmanschap en perfectie van vorm en stijl. 

De lezing vindt plaats in het Klooster aan de Hoogstraat in Waalre en begint om 14.00 uur tot circa 16.00 uur. De lezing is ook tegen betaling van 2,50 euro toegankelijk voor niet-leden van de seniorenvereniging Waalre. 

Uit de krant