Het beeld The Heart van Hetty de Boer
Het beeld The Heart van Hetty de Boer Hetty de Boer

Expositie in tuinen Pimpernel

Algemeen 134 keer gelezen

WAALRE - Vanaf zaterdag 27 mei, 15.00 uur exposeren beeldend kunstenaar Hetty de Boer-Blonk en componist/dirigent/dichter Wilko Brouwers hun werk in de tuinen van Planterij de Pimpernel, zorgkwekerij.

Hetty de Boer-Blonk’s beelden, gemaakt van ‘materialen met een verleden’, zijn te zien in de tuinen van de Pimpernel; zij geeft bij de opening een toelichting op haar werken. Meer over haar werk en exposities is te vinden op: htty.nl.
Wilko Brouwers leest voor uit zijn pas verschenen dichtbundel Alleen dit korte staan. Wilko Brouwers is  componist, koordirigent, docent en dichter. In al deze hoedanigheden is hij vooral initiator en inspirator. Meer over zijn werk: https://wilkobrouwers.nl/

Beide kunstenaars zijn in het najaar van 2021 met elkaar in contact gekomen tijdens de expositie ‘Schoonheid van imperfectie’ in het Waalres Museum. Zij ontdekten dat hun visie en werkwijze veel raakvlakken hebben. 

Meer informatie

De presentatie bij de Pimpernel op zaterdag 27 mei begint om 15:00 uur en is gratis toegankelijk. De expositie is te bezichtigen tot en met zaterdag 1 juli. 
Zowel de beelden van Hetty de Boer-Blonk als de dichtbundel van Wilko Brouwers zijn voor belangstellenden te koop.

Planterij de Pimpernel 

Planterij de Pimpernel, zorgkwekerij  ligt aan de Achtereindsestraat 1/b in Aalst-Waalre  en verleent vier dagen per week dagbesteding aan 34 mensen, uit de regio Eindhoven. De doelgroep van de Pimpernel bestaat uit mannen en vrouwen van 18 tot 80 jaar. Zij worden begeleid door een team van professionele krachten die ondersteunt worden door een grote groep vrijwilligers.

De dagbesteding (van dinsdag t/m vrijdag) bestaat uit het samen kweken en verzorgen van vaste tuinplanten, het onderhouden van de tuinen van de kwekerij en het maken van thematische creatieve groenproducten.

De Pimpernel bestaat sinds 2002 en is een gecertificeerd zorgbedrijf dat samenwerkt met de Zorgcoöperatie Brabant uit Eindhoven. Ook werkt de zorgkwekerij voor Ggz Eindhoven, Lunet, Severinus, Oro en de Seizoenen.

Meer informatie

De Pimpernel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen belangstellenden terecht voor planten uit de planterij. 
www.planterijdepimpernel.nl

Uit de krant