Saidah Pastoor won het jaarlijkse 39 graden Festival van Podium Bloos in Breda
Saidah Pastoor won het jaarlijkse 39 graden Festival van Podium Bloos in Breda Tessa Gielen

Saidah Pastoor wint Gouden Thermometer 2023

Algemeen 773 keer gelezen

WAALRE - Theatermaker Saidah Pastoor uit Waalre heeft de Gouden Thermometer 2023 gewonnen. Tijdens de vijftiende editie van het 39° Festival kon het publiek genieten van meer dan 40 talentvolle jonge makers.

Op 13 en 14 mei traden een 20-tal acts op op het jongerentheaterfestival van Podium Bloos in Breda. De acts varieerden van een indrukwekkende installatie over een gevlucht Oekraïens meisje, naar een genre overstijgende stand-up act tot een absurde performance met in thee gedoopte haring.

Saidah Pastoor maakte met haar tragikomische solo ‘Een ode aan vissen en ook een beetje aan Petra’ grote indruk op de jury die over haar schreef: “Je bent een spannende performer met een krachtige uitstraling. Mooi hoe je met zo’n kleine persoonlijke gebeurtenis grotere thema’s weet aan te snijden zoals eenzaamheid, verlies, angst en rouw. Door je sterke fysiek weet je het verhaal goed te communiceren.”

Saidah gaat naar huis met een productiebudget van 750 euro om zichzelf en haar performance te ontwikkelen en te professionaliseren.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant