Piet en Annie van Kruijsdijk op hun huwelijksdag. (Foto uit privécollectie)
Piet en Annie van Kruijsdijk op hun huwelijksdag. (Foto uit privécollectie)

Diamanten bruiloft Piet en Annie

Algemeen 745 keer gelezen

WAALRE - ‘Unne Wolderse mens, uit een gezin van 12 kinderen, ging dansen bij Maanen in Valkenswaard en ontmoette daar de vrouw van zijn leven. In 1963 zijn ze getrouwd op het gemeentehuis is Waalre’.

Dat was het begin van het zestigjarig huwelijk van Piet en Annie van Kruijsdijk. Na hun huwelijk was het even wachten tot hun huis aan de Marterlaan klaar was. In 1964 zijn ze daar gaan wonen om er nooit meer weg te gaan. In dat jaar werd ook hun eerste kind geboren waarna er nog 3 volgde. 
Hard werken en altijd ‘goei zin’ staan centraal in het leven van Piet (84 jaar). Annie (81)zorgde dat hij en de kinderen niks te kort kwamen. Het huis was altijd aan kant en het lekkerste eten wordt nog steeds op tafel gezet. Later, toen de kinderen wat groter waren, had ze een paar poetshuizen.

Piet zorgden voor de inkomsten door te werken in de bouw en s ’avonds bij te klussen, zodat ze niet élk dubbeltje hoefde om te draaien en er ruimte was om op vakantie te kunnen naar hun geliefde Zeeland.
Bijna 50 jaar hebben ze een vakantieverblijf gehad in Renesse. Toen de kinderen nog klein waren voor de mei- en zomervakantie. Later verdeelde ze hun tijd tussen wonen in Waalre en Renesse.
Toen Piet 57 werd, kon hij in de VUT en toen kreeg hij het pas echt druk.

Opa en oma

De eerste 2 kleinkinderen waren er en in de jaren erna volgden er nog 11. De kinderen en kleinkinderen konden áltijd bij opa terecht voor allerlei klusjes. Of het ging om huizen mee verbouwen of een fietsband plakken, (o)pa Piet stond klaar. Oma Annie zorgden dat de kleinkinderen niks te kort kwamen. Nog regelmatig gaat ze samen met (een van haar) kleindochters shoppen in de stad.

Toen de kinderen het huis uit waren is Annie als vrijwilliger gaan helpen bij het Wolders Ven, w ze ruim 25 jaar heeft gedaan. Pas vorig jaar is ze er mee gestopt en heeft ze voor haar inzet de vrijwilligerspenning in ontvangst mogen nemen. Nu is Annie regelmatig op pad met de Senioren Vereniging Waalre en Piet gaat nog elke woensdag biljarten met zijn wandelmaatje.

Ouder worden gaat niet vanzelf en Piet en Annie vinden, ondanks dat Piet zijn geheugen hem meer in de steek laat, dat ze niet mogen klagen. Ze gaan nog steeds samen fietsen en wandelen ook al zijn de afstanden wat korter. Samen genieten ze van de (klein) kinderen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant