De informatiestand van de Schildklier Organisatie Nederland zoals die op diverse plekken aanwezig is.
De informatiestand van de Schildklier Organisatie Nederland zoals die op diverse plekken aanwezig is.

In Week van de Schildklier informatiestand in Catharina

Algemeen 287 keer gelezen

EINDHOVEN - In de Week van de Schildklier is woensdag 24 mei een informatiestand van de overkoepelende vereniging te vinden in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

In deze stand staan  ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar om te luisteren naar ervaringen met schildklieraandoeningen en om vragen te beantwoorden. De activiteit maakt deel uit van het programma van de Week van de Schildklier 2023.

Samen beslissen

Het thema van de Week van de Schildklier is ‘Samen Beslissen in de praktijk’. Bij echt samen beslissen is er sprake van een gelijkwaardige samenwerking tussen patiënt en zorgverlener. Slechts 37% van de patiënten ervaart echter dat zij met hun zorgverlener samen beslissen. De praktijk is blijkbaar weerbarstig. Daarom organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON) van 22-26 mei in het hele land activiteiten en bijeenkomsten rond het thema ‘Samen Beslissen’.

De informatiestand is op woensdag 24 mei tussen 10.00 en 15.00 uur te vinden in het Catharina Ziekenhuis aan de Michelangelolaan 2 in Eindhoven. Aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant