Afbeelding

Sparen voor Waalre100-boek

Algemeen 451 keer gelezen

WAALRE - Om deze eeuw een blijvend gezicht te geven, heeft Stichting Waalres Erfgoed met financiële ondersteuning van sponsoren en donateurs het initiatief genomen om alle inwoners van de gemeente Waalre de mogelijkheid te geven een stickerboek vol interessante en bijzondere foto’s in bezit te krijgen. Ook heeft zij voor de bovenbouw van alle basisscholen een start gemaakt met de Canon van Waalre.

Gedurende zes weken kunnen inwoners van Waalre bij de boodschappen van Albert Heijn stickers sparen. Voor elke 10 euro aan boodschappen worden 5 stickers uitgegeven, die in een boek kunnen worden geplakt. Het boek kan bij de Servicebalie van Albert Heijn worden aangeschaft voor 2 euro.

Het prachtige boek kan als een mooi aandenken worden bewaard. Op de stickers staan 200 verschillende afbeeldingen die betrekking hebben op verschillende items uit het verleden van Aalst en Waalre.
De actie start op 22 mei en loopt tot 3 juli via de Albert Heijn vestigingen op Den Hof (incl. Etos) en De Bus.

Woensdag 17 mei overhandigt Stichting Waalres Erfgoed tijdens een feestelijke bijeenkomst het eerste exemplaar van het boek aan wethouder Kees Vortman.

Canon

De canon van Waalre is bedoeld voor de jonge inwoners van de gemeente Waalre. De leerlingen van de bovenbouw van alle basisscholen in onze gemeente kunnen met de canon kennis maken met de geschiedenis van Waalre. Het eerste deel gaat over het 100-jarig bestaan van de gemeente.
Dit deel gaat ook op de bijeenkomst van 17 mei ‘live’. Later volgen nog andere thema’s over de ontwikkeling van Aalst en Waalre.

Uit de krant