Afbeelding
Stichting ROZe

Maya zoekt een nieuw thuis

Algemeen 330 keer gelezen

Deze mooie actieve dame op zoek naar een nieuw thuis. Maya is bij ons als zwerver binnen gekomen en er heeft zich geen eigenaar meer gemeld voor haar. Maya is een actieve herder die uitdaging nodig heeft en geen genoegen neemt met 3x per dag een simpele wandeling. We merken hier ook dat ze super snel dingen oppikt en heel leergierig is.

Met andere honden spelen en ravotten vind Maya helemaal het einde. Niet alle honden houden hiervan, maar dat komt vooral omdat Maya nogal lomp is. Ze weet niet zo goed hoe ze zachtjes en rustig moet spelen. We zijn hiermee wel aan het trainen en als een andere hond er iets van zegt, dan accepteert ze dit en gaat dan gewoon haar eigen ding doen.

Maya is terug gekomen van een proefplaatsing, omdat ze daar niet alleen kon zijn. Zowel in de nacht als overdag wil ze eigenlijk continu bij je zijn. Of dit nou in de tuin is of in huis Maya wil alles samen met je doen. Dit resulteert er in dat Maya het stap voor stap aangeleerd moet worden dat het niet erg is om even alleen te zijn. Ook voor de nieuwe eigenaren dus een training om de deur uit te gaan zonder Maya. Ze zal niet zo zeer enorm blaffen of piepen, maar meer gaan slopen. Wellicht is een bench een optie, maar ook dit zal haar rustig aangeleerd moeten worden.

https://rozeindhoven.nl/adoptiepagina-maya

Afbeelding

Uit de krant