Alle vertegenwoordigers betrokken bij de samenwerking kwamen bijeen om de overeenkomst te tekenen.
Alle vertegenwoordigers betrokken bij de samenwerking kwamen bijeen om de overeenkomst te tekenen.

Uniek Sporten breidt uit

Algemeen 258 keer gelezen

BRABANT - Uniek Sporten Zuid-Brabant, het regionale sportloket voor mensen met een beperking, heeft woensdag 15 maart een samenwerkingsovereenkomst getekend met 15 gemeenten in de regio. De overeenkomst heeft als doel om de sportparticipatie van mensen met een beperking te vergroten en het aanbod van aangepast sporten in de regio te verbeteren. 

De 15 gemeenten die de samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend zijn: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. De overeenkomst bestond eerder al, maar liep af. Ook zijn er enkele gemeenten bijgekomen. Daarom is nu een nieuwe overeenkomst gesloten. Met deze nieuwe overeenkomst geeft onder andere gemeente Waalre opnieuw aan dat we inclusief sporten en bewegen erg belangrijk vinden. Aansluiten bij Uniek Sporten Zuid-Brabant is een actie uit het Waalres Sport- en Beweegakkoord. Dit draagt bij aan de ambitie uit het akkoord dat iedereen welkom is in een inclusieve samenleving.

Meer kansen

“Door deze samenwerking geven we mensen met een beperking meer mogelijkheden om zich aan te kunnen sluiten bij clubs om te sporten en te bewegen. Juist voor de sporters uit kleinere gemeenten biedt deze overeenkomst meer kans om in de regio sportaanbod te kunnen vinden,” aldus Jan de Bruijn, wethouder sport in Heeze-Leende en ambassadeur Uniek Sporten Zuid-Brabant.

De samenwerkingsovereenkomst heeft als doel om het aanbod van aangepast sporten in de regio te vergroten en de sportparticipatie van mensen met een beperking te verhogen. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het organiseren van activiteiten, het verbeteren van de toegankelijkheid van sportaccommodaties en het ondersteunen van lokale initiatieven op het gebied van aangepast sporten. 

Meer informatie

Voor meer informatie over Uniek Sporten Zuid-Brabant en wat ze eventueel voor u kunnen betekenen kunt u mailen naar: 
zuidbrabant@unieksporten.nl
of direct contact opnemen met de beweegcoach van de gemeente Waalre. Marieke Driessen, Regisseur Gezond Waalre is te bereiken via tel.nr. 040-2282666 of stuur een mail naar:

unieksporten@waalre.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant