Voor Michael Keijers (l) en Jorn Schaffer kan het niet snel genoeg lente zijn.
Voor Michael Keijers (l) en Jorn Schaffer kan het niet snel genoeg lente zijn. Connie Sinteur

In Waalre begint de lente met Spring

Algemeen 376 keer gelezen

WAALRE - Voor het vierde jaar organiseren Jorn Schaffer en Michael Keijers van Waalre Bruist, van 30 maart tot en met 2 april, Spring op de Markt. Ook dit jaar belooft het een sprankelend en bruisend feest te worden voor iedereen en voor elke leeftijd. De afgelopen jaren was het evenement, mede dankzij de vele vrijwilligers, een groot succes. Vraag je Jorin Schaffer hoe het allemaal is begonnen en hoe dit festival zich verder heeft ontwikkeld, dan raakt hij niet uitgepraat.

Door Wilma Stofmeel

In 2018 werd de Markt in Waalre helemaal opnieuw ingericht en de gemeente wilde daar een feestelijk tintje aan geven. Jorn Schaffer, Michael Keijers en Tanja de Leeuw van Leeuwendael Evenementen staken de koppen bij elkaar. Het moest een groot evenement worden voor alle Waalrenaren en het moest blijvend zijn, maar niet commercieel. Dat lukt dankzij de vele vrijwilligers.
Jorn Schaffer: “Vorig jaar zijn we een vriendengroep gestart, iedereen heeft daar een taak in. We hebben een leuke club en zijn maanden bezig met de organisatie. Vorig jaar juli begonnen we met de voorbereidingen. Nu de datum dichterbij komt, krijgen we het extra druk.”

Donderdag 30 maart

Donderdag 30 maart is Spring Business in de grote tent. Op die avond wordt de Waalre Bruist Business Award uitgereikt aan een actieve ondernemer. Albert Vos van Slagerij Vos en Jan Heezen van Rijschool Jan Heezen mochten al eerder de Award ontvangen. Jorn Schaffer: “De ondernemers die deze prijs krijgen zetten zich op een bijzondere manier voor de gemeenschap in, wij zien dat en belonen dat. Op dezelfde avond vindt er een veiling plaats, met het geld dat daarmee wordt binnen gehaald willen we goede doelen en culturele activiteiten ondersteunen.”

De vrijdag

Vrijdagmiddag is er kienen met vrije inloop. Voor kinderen tot 12 jaar is op de kermis een speurtocht uitgezet waarmee ze kaartjes kunnen winnen voor een attractie. De deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden. 
Bij de vrijdagmiddagborrel viert Netwerk Vereniging Jong het eerste lustrum. ‘s Avonds treden ‘De jongens van je weet wel’ op, ze waren vorig jaar een groot succes. Het publiek gooit briefjes met muziekverzoeken op het podium en de band speelt alles voor de vuist weg.

Zaterdag en zondag

Op zaterdagmiddag kunnen kinderen van alle leeftijden, onder begeleiding gratis komen knutselen in de tent. ‘s Avonds kun je samen zingen met ‘Heel Waalre Zingt’. 

Zondag is er een openlucht H. Mis bij de kiosk, bij slecht weer is dat in de kerk. Voor de sportievelingen is er een MTB fietstocht uitgezet en je kunt deelnemen aan een Voorjaarswandeling. Er zijn optredens van DéDé Dance. Tot slot kan iedereen zich opgeven voor ‘De Schreeuw van de Leeuw Pub Quiz’.”

Ervaring

In de afgelopen jaren hebben Jorn Schaffer en Michael Keijers de nodige ervaring opgedaan. Veel activiteiten komen terug, soms op een andere dag of tijdstip. 
Jorn Schaffer: “De Nostalgische Kermis staat er weer drie dagen. Dit jaar is de kermis uitgebreid met attracties voor de grotere jeugd. Om te voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen dat we uitverkocht zijn, moet je voor: de band ‘De jongens van je wel wel’, ‘Heel Waalre Zingt’ en de Pub Quiz van te voren een kaartje kopen.”

Meer informatie

Kijk voor de tijden van de activiteiten en om kaarten te bestellen op de speciale FB-pagina van de organisatie:
www.facebook.com/waalrebruist

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant