Beeld van een repetitie cq. training van Rauw Impro.
Beeld van een repetitie cq. training van Rauw Impro. Jurgen van Hoof

Training door Rauw Impro

Algemeen 210 keer gelezen

WAALRE - Rauw Impro is een toneelgroep die zich richt op het improviseren van scènes. In verschillende vormen en met input gevraagd aan het publiek brengen ze steeds unieke scènes die soms eng dichtbij de werkelijkheid komen maar soms ook heerlijk absurd kunnen zijn. Met een lach en een traan, luchtig maar soms ook met sociaal maatschappelijke thema’s. 

Uiteraard moet hierin getraind worden. Door handige basistechnieken maar ook door kilometers te maken wordt het improviseren steeds makkelijker en leuker. “Als je al precies weet wat je gaat maken, waarom zou je het dan nog doen?” -Pablo Picasso.

Open training

De passie voor improvisatie wordt graag gedeeld met publiek en geïnteresseerden. Door middel van voorstellingen, maar in maart, vanwege Waalre100, kan dit ook zelf ervaren worden. 
Op maandag 20 maart is er een open training in De Pracht, van 20.00-22.00 uur. Hier ziet u hoe een training opgebouwd is. Aanmelden kan via onderstaande website.

Improvisatie workshop

Op zondag 26 maart is er een improvisatie workshop, waar iedereen, met én zonder ervaring, aan mee kan doen, vanaf 4 tot en met 100 jaar. Bij Rauw Impro staat het gevoel van veiligheid voorop en fouten maken bestaat bij hen niet!
De spelers bieden deze zondag, een fijne laagdrempelige workshop, op maat gemaakt, afhankelijk van de leeftijdsgroepen.

Plezier

Er wordt geoefend met aspecten van (improvisatie)theater, de deelnemers krijgen handvatten om te spelen en er wordt vooral plezier gemaakt. 
Leren improviseren is vooral het weghalen van de blokkades die de natuurlijke stroom van spontaniteit en creativiteit tegenhouden.” - André Besseling.

Tijden

Om 10.00 uur zal de eerste leeftijdsgroep starten, maar de verdeling is afhankelijk van de aantallen inschrijvingen. De workshop is in het Wolders Ven in Waalre. Aanmelden kan via de website en is mogelijk tot en met zondag 19 maart.
Meer informatie over alle activiteiten van de theatergroep is te vinden op de website:
www.rauwtheater.nl

Uit de krant