Veilingmeester Marcel Brouwer in actie.
Veilingmeester Marcel Brouwer in actie.

Veiling voor goed doel bij Kringloop de Kempen

Algemeen 450 keer gelezen

WAALRE-VELDHOVEN - Kringloop de Kempen houdt zondag 26 maart weer een grote kunst-antiek-design en curiosaveiling in Veldhoven. Een prettige gedachte is, dat elke aankoop bijdraagt aan het goede doel. De opbrengst wordt, na aftrek van kosten, namelijk geschonken aan lokale doelen in Veldhoven, Bergeijk, Waalre en Eersel. Dit zijn de vestigingsplaatsen van Kringloop de Kempen.

De mooiste en meest bijzondere items zijn al een jaar lang speciaal aan de kant gezet voor de veiling. Het betreft zo’n 125 artikelen van design, antiek tot hedendaags. Zoals designlampen van Louis Poulsen, diverse designstoelen van onder andere Arne Norell, muziekinstrumenten, een antieke kasteelschouw, klokken, beelden, oud speelgoed en nog veel meer. Veilingmeester Marcel Brouwer (bekend van tv) zal als altijd, de veiling in goede banen leiden. 

Kijkdagen

De kijkdagen zijn van maandag 20 tot en met zaterdag 25 maart. Op zondag 26 maart gaat de veiling om 14.00 uur van start, de winkel aan De Run 5415 in Veldhoven is al vanaf 12.00 uur open.
Deze veiling mag altijd op een groot aantal bezoekers rekenen. Er is een beperkt aantal plaatsen.
Deelname gaat daarom op volgorde van inschrijving. Inschrijven als bieder kan op de kijkdagen en zondag 26 maart tot 13.45 uur.

Oproep

Ook doet Kringloop de Kempen de oproep om bijzondere spullen te schenken voor de veiling. Bijvoorbeeld een mooi stukje antiek, kunst of een bijzondere lamp die nu misschien ergens staan te verstoffen. Daarmee schenkt u rechtstreeks aan het goede doel, waar de veilingopbrengst naar toe gaat. Mochten deze spullen niet meer meegenomen kunnen worden voor deze editie, dan worden ze al apart gezet voor de veiling van volgend jaar.

Missie

Als stichting heeft Kringloop de Kempen geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan goede doelen, zoals met de opbrengst van deze veiling het geval is. Zo kan de stichting nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.
Kringloop de Kempen wil bijdragen aan een beter (leef)milieu door spullen een tweede leven en mensen een tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Ze is in 2000 gestart met een vestiging in Veldhoven. In 2015 is er een winkel in Bergeijk en in 2017 een winkel in Waalre aan toegevoegd. Begin 2022 is er een vierde winkel in Eersel geopend.

Circulair 

Een groep van meer dan 180 voornamelijk vrijwillige medewerkers zet hun vakkennis en kunde in om goede en verantwoorde spullen in de kringloopwinkels te kunnen aanbieden. In de loop der jaren is ‘achter de schermen’ in de werkplaatsen een schat aan vakkennis ontwikkeld en vakmensen bij elkaar gebracht, waardoor zij zich met recht een circulair ambachtscentrum voor de Kempen kunnen noemen. Zo zijn er diverse ambachtslieden actief waaronder fietsenmakers, elektromonteurs, meubelmakers, klokkenmakers, ict-mensen, een naaimachine monteur en een witgoedspecialist.

Vrijwilligers Waalre gezocht

De vestiging in Waalre van Kringloop de Kempen is dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. Er is van alles te doen, en geen dag is hetzelfde. We kijken samen waar jouw interesses en talenten liggen, en hoe die hier in te zetten zijn. Je bent heel welkom in het gezellige en kleine team van Waalre. Vrijwilligers kunnen zich melden bij filiaalleider Johny van Overveld, telefonisch 040-2544334 of via de mail: Johny@kringloopdekempen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant