Een archieffoto van Villa ExpertCare waar heel veel aandacht voor de kinderen is.
Een archieffoto van Villa ExpertCare waar heel veel aandacht voor de kinderen is.

Open dag bij Villa ExpertCare

Algemeen 447 keer gelezen

 WAALRE - Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig. Villa ExpertCare kan ouders op verschillende manieren zorg uit handen nemen. Kinderen kunnen logeren, tijdelijk wonen in de Villa of naar het medisch kinderdagverblijf komen. Een bijzondere zorgomgeving en voor veel zieke kinderen een tweede thuis. Zaterdag  18 maart opent Villa ExpertCare aan Markt 6-7 in Waalre haar deuren voor een open dag. 

Als de kinderen in de Villa verblijven, draaien ze zo veel mogelijk mee in het huisritme. Samen lunchen, fruitmoment, theedrinken, soms helpen met koken, aan tafel avondeten en een vast ritme voor het slapen gaan. Alles om het verblijf zo veel mogelijk te laten voelen als thuis. Vrijwilligers zijn hierin onmisbaar en spelen een belangrijke rol om voor de kinderen een fijn thuisgevoel te creëren.

Er is 24 uur per dag verpleegkundige zorg aanwezig om intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar te bieden. Maar ook een ziek kind wil zich ontwikkelen en uitgedaagd worden. Daarom is er, naast de verpleegkundigen, iedere dag een pedagoog aanwezig. Zij zorgt ervoor dat, ondanks de beperkingen die de kinderen hebben, ze zichzelf blijven ontwikkelen.

Villa ExpertCare is een bijzondere omgeving voor de kinderen om te verblijven en voor de medewerkers om te werken. Graag laten ze deze mooie plek zien aan omwonenden, familie en geïnteresseerden. De laatste open dag was in 2019 maar zaterdag 18 maart gaan de deuren van de villa aan de Markt 6-7 open tussen 10.00-12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur. De kinderverpleegkundigen geven uitleg over verpleegtechnische handelingen en er is een demonstratie van de tovertafel waarmee de ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd wordt. Iedereen kan een kijkje nemen in de Villa en in het kind/ouder verblijf.

Uit de krant