Kluun zal 26 maart te gast zijn in de bibliotheek in Waalre om te praten over pubers.
Kluun zal 26 maart te gast zijn in de bibliotheek in Waalre om te praten over pubers. Koen van Assema

‘Help, ik heb een puber’!

Algemeen 537 keer gelezen

WAALRE - Pubers, ze lijken soms/vaak moeilijk en lastig. Maar wat gaat er eigenlijk allemaal om in zo’n puberbrein? Wat is de rol van volwassenen, in deze bewogen periode van opgroeiende jongeren? Drie experts en ervaringsdeskundigen geven in de bibliotheek op geheel eigen wijze een leerzame ode aan de puber: geldcoach Eef van Opdorp, schrijver Kluun en puberbrein-deskundige Aletta Smits.

Op het eerst gezicht lijken pubers misschien maar moeilijk en lastig. Maar als je door de milde bril kijkt zie je een hoop mooie dingen. Pubers ontdekken zichzelf op hun eigen manier, komen los van hun ouders en gaan bepalen wie ze precies zijn. Tijdens de lezingen leer je je puber beter te begrijpen. Je wordt je bewust van je eigen rol als ouder of leerkracht, maar ook hoe je puber jou ziet. Wij zijn tenslotte allemaal puber geweest.

Pubers en poen

Op donderdag 9 maart zorgt financieel coach Eef van Opdorp voor een boeiende avond waar je met een gezonde dosis humor informatie en handige tips krijgt. Ze praat je bij over vragen als: Hoe ga je met jouw puber in gesprek over zakgeld, kleedgeld- en belgeld? Welke grenzen moet je stellen en ben jij wel normaal? Welk voorbeeld geef je jouw kind met je eigen gedrag? De lezing is in de Bibliotheek Veldhoven en gratis via livestream te volgen.

Opvoeden

De nieuwe titel van het boek van schrijver Kluun luidt ‘Help, ik heb een puber!’ In zijn boek behandelt hij op komische wijze alles wat er bij het opvoeden van een puber komt kijken. De conclusie van Kluun is simpel; deze emotionele, gekke, levendige en onzekere jongeren zijn stiekem de meeste aandoenlijke wezens die er bestaan. Op 26 maart interviewt Mark van der Linden Kluun in de Bibliotheek Waalre. Een gesprek over het schrijverschap, over hem persoonlijk, over BookTok. En natuurlijk over pubers. 

Schermen

Op woensdag 10 april neemt Aletta Smits je in de Bibliotheek Waalre vol humor mee in de wereld van het puberbrein en hun grote hang naar schermen. Het is geen geheim dat pubers veel achter hun schermpjes zitten. Maar waarom is het toch zo moeilijk om een game of een telefoon weg te leggen? Volwassenen kennen net zo goed de verleiding om door te scrollen naar nog één filmpje. Toch is er verschil in denken en doen, en dat heeft met het puberbrein te maken. Reserveer je tickets via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant