Het vuur was vernietigend. Mensen die iets gezien hebben, worden verzocht dit te melden. (Foto: 112nieuwsonline/Rico Vogels)
Het vuur was vernietigend. Mensen die iets gezien hebben, worden verzocht dit te melden. (Foto: 112nieuwsonline/Rico Vogels) 112nieuwsonline/Rico Vogels

Update: Gebouw hondenschool en uitlaatservice Quna afgebrand

Algemeen 280 keer gelezen

WAALRE - In de nacht van vrijdag op zaterdag is het gebouw van hondenschool Quna  aan de Achtereindsestraat in Waalre helemaal afgebrand. In het gebouw hebben ook de politiehondentrainers van Kringgroep Waalre hun thuisbasis.

Eigenaresse Ynke Hassing zag haar levenswerk en passie verloren gaan en kan niet begrijpen dat iemand zoiets doet. ‘Vannacht is mijn nachtmerrie werkelijkheid geworden, mijn hondenschool, werk en passie zijn in de fik gestoken’. 
Zondag schreef ze op Facebook een korte update. Het veld is begaanbaar gemaakt en eht blijkt dat het aggregaat, ondanks de liters bluswater van de brandweer, het gelukkig nog doet. Het hekwerk is provisorisch gerepareerd en met een geleend schapennet kan het veld afgesloten worden zodat de honden niet bij de brandplek kunnen komen. De hondenschool blijft nog zeker een week dicht maar het goede nieuws is, is dat de uitlaatservice maandag weer van start is gegaan.

Ynske is inmiddels een crowdfundinsgsactie gestart om zo snel weer alles te kunnen opbouwen wat verloren is gegaan:
https://gofund.me/d3661877

Uit de krant