Theatergroep Mooi Weer komt zondag 22 januari bijkletsen 'Aan de keukentafel' in Waalre.
Theatergroep Mooi Weer komt zondag 22 januari bijkletsen 'Aan de keukentafel' in Waalre.

‘Aan de keukentafel’, samen bijkletsen

Algemeen 471 keer gelezen

WAALRE - De muzikale voorstelling ‘Aan de keukentafel’ van theatergroep Mooi Weer komt zondag 22 januari naar Waalre. Deze voorstelling in de bibliotheek is speciaal voor ouderen, vol verwijzingen naar vroeger en liedjes van toen. 

De voorstelling speelt zich af in een oude Hollandse keuken, waar de keukenkast gevuld is met lekkernijen: stroopsoldaatjes, ulevellen, kaakjes van Verkade, Kwatta-repen en Buisman voor de koffie. In deze keuken pruttelt de koffie op het fornuis en staat de borrel koud. Neem plaats ‘Aan de Keukentafel’ en geniet van de ‘liedjes van toen’. Want aan deze tafel wordt muziek geserveerd van onder andere Willy Derby, De Ramblers, Conny Stuart, Wim Sonneveld, Max Tak, Ramses Shaffy en Jasperina de Jong. Een belangrijk onderdeel is een quiz met vragen over die ‘goeie oude tijd’, waarbij de winnaar een fantastische prijs wint.
Ondertussen wordt er bij gekletst over die goeie ouwe tijd. Over grappige nieuwsfeiten uit de krant van vroeger, over de bekende gezelschapsspelen en over de leukste radio- en televisieprogramma’s. En dat alles onder het motto; pak een stoel en schuif gezellig aan, we pellen pinda’s en spelen ganzenbord.

Theatergroep Mooi Weer

Al meer dan 20 jaar laat theatergroep Mooi Weer mensen genieten van hun voorstellingen voor ouderen. Muziek en scènes wisselen elkaar in hun voorstellingen in een levendig tempo af. De verhaallijn is eenvoudig en meeslepend, met een interactieve quiz. Het liedrepertoire is veelzijdig met ‘meezingers’, luisterliedjes, rock ‘n roll en prachtige ‘bijna vergeten’ liedjes. Allemaal ‘ouderwets’ begeleid op piano en gebracht in een sfeervol decor. De muziek- en theaterprofessionals hebben allemaal een warm hart voor ouderen. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van het geluid en de verstaanbaarheid.
Willeke Heijstee is een professioneel zangeres en heeft meerdere zangprogramma’s, zoals ‘Willeke Zingt’ (solo programma voor ouderen) en ‘Op zoek naar de Musical’. Ze is gespecialiseerd in zingen voor ouderen met dementie.  

Praktische informatie

Aan de keukentafel is op zondag 22 januari van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Tickets kosten 5 euro. Deze zijn te bestellen via onderstaande website. Wie hulp nodig heeft bij het online reserveren kan terecht bij Goed voor Mekaar. De vrijwilligers zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 12.00 uur aanwezig in Het Huis van Waalre. 
Hier kunt u ook direct aan de kassa een ticket kopen.
www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Willeke Heijstee, de zangeres van theatergroep Mooi Weer is gespecialiseerd in zingen met ouderen met dementie.

Uit de krant