De nieuwe route van de carnavalsoptocht. De start is bij de Pracht in Aalst en leidt de carnavalsvierders naar Het Klooster in Waalre.
De nieuwe route van de carnavalsoptocht. De start is bij de Pracht in Aalst en leidt de carnavalsvierders naar Het Klooster in Waalre.

Nieuwe route carnavalsoptocht

De Carnavalsoptocht van Aalst-Waalre start dit jaar voor de eerste keer bij gemeenschapscentrum De Pracht in Aalst.

Natuurlijk wordt de optocht weer muzikaal opgeluisterd door de twee plaatselijke harmonieën en enkele dweilorkesten. Uiteraard zullen de diverse prinsenwagens niet ontbreken. Diverse groepen/wagens van de schooloptocht die gevolgd worden door een kleurrijke stoet van alleengangers, loopgroepen en wagens, maken de optocht compleet.

Na de start bij De Pracht, trekt de optocht via de Sofiastraat , Brabantialaan, Raadhuisstraat, Koningin Julianalaan, Stationskoffiehuis en Willibrorduslaan naar de Markt van Waalre om bij het Klooster aan de Hoogstraat 8, te eindigen. Hier vindt ook de prijsuitreiking plaats. Aansluitend is er nog Plekken en Smekken (voor weinig, lekker eten) zodat iedereen met een gevulde maag verder carnaval kan vieren of naar huis kan gaan.

Carnavalsprogramma

Naast de optocht heeft AWC de Keien tijdens carnaval natuurlijk nog een uitgebreid programma:

Zondag 11 februari om 11.00 uur is de carnavalsmis in de Willibrorduskerk in Waalre. Daarna start de Familiemiddag in het KeienKlooster georganiseerd door de 'Heldere Lichtjes'. 's Avonds is er een 'Faute feestavond' in het Keienklooster met een echte verlichte (dans)discovloer. Met foute muziek uit jaren 70-80-90 door een geweldige dj Jan Luyckx.

Maandag 12 februari begint om 10.30 uur in Café de Wolderse Wever met Gezever in de Wever. Een gezellige ochtend met 'air meej spek'. Daarna om 13.00 uur Groot Kinderbal in het KeienKlooster, een gezellige middag voor de jeugd met. En 's avonds 't Groot Keiengats Muziekskesbal in het KeienKlooster. Voor velen het muzikale hoogtepunt van de Carnaval. Met optredens van vele gerenommeerde dweilorkesten en natuurlijk de Keiendweilers, Keienkraôkers en Kei Hard.

Dinsdag 13 februari begint de dag om 10.30 uur met de Stunt van de Hoge Raad van AWC de Keien. De start is in de Wolderse Wever. Hou hiervoor de media in de gaten. Om 14.00 uur begint het kindercarnaval in de residentie De Wolderse Wever, jeugdcarnaval met leuke verrassingen. Jeugdprinses Claire en Adjudante Jet gaan nog één keer uit hun dak. Aansluitend 'De Keien Winterbarbecue' in De Wolderse Wever. Het Vastenavondbal vindt plaats in het KeienKlooster met medewerking van de zusjes Bo en Babs en zanger Arjon Oostrom. Prins Luuk overhandigt om 22.11 uur de sleutel weer aan de burgemeester waarna nog de hele avond gefeest wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden