Een foto uit het archief van een eerdere Nieuwjaarsreceptie
Een foto uit het archief van een eerdere Nieuwjaarsreceptie Theo van Sambeek

Aftrap Waalre100 tijdens Nieuwjaarsreceptie op 5 januari

Algemeen 427 keer gelezen

WAALRE - Over anderhalve week is het 1 januari 2023. Dé dag waarop de gemeente Waalre precies 100 jaar bestaat. In de afgelopen maanden is veel werk verzet om een onvergetelijk jubileumjaar op te tuigen. De nieuwe stichting Waalre100 zet zich hiervoor in. De bestuurs- en werkgroepleden presenteren zich tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op donderdagavond 5 januari. Ook het logo van Waalre100 wordt dan onthuld. 

Veel nieuwe activiteiten met twee jubileumweekenden als hoogtepunten, Waalre100-boeken en -kranten en verschillende routes op het vlak van kunst, cultuur en natuur in de vorm van een lemniscaat (oneindig) door de twee dorpen. Waalre100 belooft voor héél het dorp een onvergetelijke herinnering te worden. 

Plannen

Bestuurslid Rob Singels licht toe: “Er zijn veel verenigingen en inwoners met initiatieven. Deze juichen wij enorm toe. De slogan van Waalre luidt: Waalre100 vieren we samen. En dat is ook wat wij zien als bestuur. Er is veel verbroedering door Waalre100 tussen de dorpen Aalst en Waalre.”

Nieuwjaarsreceptie

Op donderdag 5 januari vindt de traditionele Nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats. Dit is ook de aftrap van Waalre100. Bestuurslid Nick van der Laan: “Een Waalrese inwoner heeft vanuit passie een Waalre100-lied geschreven. We zijn bezig dit op muziek te zetten, zodat het dan voorgedragen kan worden. Dat is natuurlijk ontzettend gaaf. De bedoeling is dat het lied ‘van iedereen’ wordt en op diverse momenten in het jaar terugkomt.” 
Naast het Waalre100-lied wordt ook een film (zonder geluid) uitgezonden van het 50-jarig jubileum van de gemeente.

Versterking gezocht

De organisatie van Waalre100 is laat gestart. Dat betekent dat er nog veel werk verzet moet worden. Rob: “We willen met de middelen die we hebben een zo’n goed mogelijk jubileumjaar neerzetten. Hierbij is alle hulp welkom. Vind je het leuk overkoepelend mee te denken? Je bent van harte welkom. We zijn ook nog specifiek op zoek naar jongeren, die hun steentje willen bijdragen. Daarnaast zou het nog leuk zijn als er zich mensen melden die het leuk vinden om verhaaltjes te schrijven of evenementen te fotograferen.”

De stichting verwelkomt eventuele sponsorgelden, zij kan deze goed gebruiken. Bestuurslid Nick van der Laan: “Als er inwoners en/of bedrijven zijn die Waalre100 een warm hart toedragen en via sponsoring (in geld of natura) een bijdrage willen leveren, zijn we hier enorm blij mee. Er liggen veel mooie ideeën op de plank. Het zou jammer zijn als we dat niet allemaal kunnen realiseren.”

Meedenken

Wil jij meedenken over het 100-jarig bestaan van de gemeente Waalre of de organisatie via sponsoring (in natura of geld) steunen?
Laat dit weten via een mail naar: 100@waalre.nl

Alle informatie van en over Waalre100 vind je (voorlopig) op:

www.waalre.nl/100

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant