Alle genomineerden bij elkaar met vooraan links burgemeester Dijsselbloem en naast hem Rick Polman. (Foto: Thomas Bakker).
Alle genomineerden bij elkaar met vooraan links burgemeester Dijsselbloem en naast hem Rick Polman. (Foto: Thomas Bakker).

Connect Award voor Rick Polman

Algemeen 233 keer gelezen

EINDHOVEN - Rick Polman, directeur Van der Valk Hotel Eindhoven, is de winnaar van de Connect Award 2022 voor inclusief werkgeverschap geworden. Uit een lijst van zeven genomineerde ondernemers koos de jury voor Polman op basis van zijn langdurige inzet voor een zeer brede doelgroep van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast roemde de jury óók het omdenken van Polman: kijken hoe mensen wél ingezet worden, in plaats van alleen maar naar cv’s te staren.

Op de dag dat Nederland, de Dag van de Ondernemer, vierde (vrijdag 18 november), kwamen 200 werkgevers uit de regio in alle vroegte naar het Evoluon voor een inspirerende ontbijtsessie. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem stipte het belang en de noodzaak aan van inclusief werkgeverschap. 
“Iedereen heeft recht op werk, iedereen is nodig” aldus Dijsselbloem. “Maar het is ook tijd voor werkgevers om anders naar de arbeidsmarkt te kijken. Omdenken is het devies, uitgaan van mogelijkheden en kijken wat een werkzoekende wél voor je kan betekenen.”

Connect Award

De Connect Award is de jaarlijkse waarderingsprijs voor werkgevers die zich op een bijzondere manier onderscheiden als ambassadeur voor inclusief werkgeverschap. 
De genomineerden waren Tim Eichhorn (Coop Heeze), Rick Polman (Van der Valk Hotel Eindhoven), Anton van Limpt (Bestronics), Jan Kalkman (Seabourne Logistics), Mathijs van den Heuvel (Link Kitchen), Ruud van Driel (GGD Brabant Zuidoost) en Bedriye Fidan (Nuna Kinderopvang).

Deze genomineerde werkgevers vertegenwoordigen een groep van duizend-plus inclusieve ondernemers in de regio voor wie sociaal ondernemen heel gewoon is. Als Connect-ambassadeur zijn ze een inspiratiebron en aanjager voor deze steeds groeiende beweging van sociaal ondernemers.

Langdurige inzet

Burgemeester Dijsselbloem maakte de winnaar bekend tijdens de drukbezochte ontbijtsessie. In het juryrapport werd de langdurige inzet van Rick Polman voor deze doelgroep geprezen,. 
De directeur van het Van der Valk Hotel Eindhoven reageerde blij verrast. “Wij gaan uit van wat de werkzoekende wél kan en kijken hoe wat dat in kunnen passen in onze bedrijfsprocessen.”

Afbeelding

Uit de krant