Cas Vermeer aan de bal in de wedstrijd tegen DOSL.
Cas Vermeer aan de bal in de wedstrijd tegen DOSL. Vincent van den Hoogen

DVS compleet overklast door DOSL

Algemeen 414 keer gelezen

VOETBAL - Na twee gelijke spelen de afgelopen weken stond de thuiswedstrijd tegen DOSL uit Leende op het programma. Voor DVS was het noodzakelijk om weer een keer een overwinning te behalen om de afstand met de onderkant van de middenmoot niet te groot te laten worden. De voortekenen waren niet erg gunstig omdat bij de thuisclub 5 basisspelers ontbraken. Hierdoor maakte de pas 17-jarige Loran Saelman zijn basisdebuut in het eerste van de thuisclub.

Door Ton Jakobs

In het begin van de wedstrijd kon DVS  de gasten uit Leende nog aardig bijbenen. Toch was de eerste kans voor DOSL. Er waren kansen aan beide kanten maar daarna werd de wedstrijd volledig overgenomen door de gasten. DVS leed vaak veel te makkelijk balverlies op het middenveld en te vaak werd de lange bal gehanteerd die dan bijna altijd voor DOSL was. Daarnaast werden er geen duels gewonnen en was het wachten op de voorsprong voor de gasten. De manier waarop was typerend voor het spel van de thuisclub. De bal kwam tussen twee verdedigers terecht en er was onduidelijkheid wie er nu in zou grijpen. Martijn Bax wist er tussen te komen en via de kluts kreeg hij de bal mee en kon deze eenvoudig binnen tikken. Iets later kreeg DVS de grootste kans van de eerste helft. Een kort genomen hoekschop kwam bij Jasper Jakobs die op de achterlijn zijn tegenstander door de benen speelde en de bal terug legde op Dirk Schellekens die zijn harde schot maar net langs zag gaan. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

Tweede helft

Wie verwachtte dat de thuisploeg na de rust anders uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Meteen na de rust werd er op het middenveld weer te makkelijk balverlies geleden en de bal kwam terecht bij geheel vrijstaande Rene Bolsters. Dezelfde Rene Bolsters schoot even later een vrije trap van 20 meter afstand binnen. De gasten waren heer en meester op het veld en wonnen bijna alle duels. Toch had DVS nog bijna de aansluitingstreffer te pakken. DOSL-doelman voorkwam dat waarna het gedaan was met de aanvalsdrift van DVS. DOSL was met razendsnelle counters keer op keer gevaarlijk. In de 79e minuut viel dan ook definitieve beslissing uit een snelle omschakeling. Rick van Hooff werd de diepte ingestuurd en lifte de bal uiterst beheerst over Job Linssen: 0-3. Hiermee was het nog niet klaar want 5 minuten later zette Mathijs Oomen voor naar Rick van Hoof die moeiteloos de bal binnen tikte. De gifbeker was nog steeds niet leeg. Enkele minuten voor het einde ontsnapte Martijn Bax op het randje van buitenspel aan zijn verdedigers en kon in tweede instantie de bal makkelijk binnen tikken: 0-5. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Frank van Nieuwenhof voor het einde van de wedstrijd. DVS  zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen om aansluiting te houden.

Zondag 4 december staat voor DVS een uitwedstrijd op het programma bij EDN ‘56 uit Haghorst. Gezien het korter worden van de dagen zal er een half uur eerder afgetrapt worden dan normaal, namelijk om 14.00 uur. 

Uit de krant