Het meidenteam van RKVV Waalre is in korte teijd een 'echt team' geworden.
Het meidenteam van RKVV Waalre is in korte teijd een 'echt team' geworden.

Waalre heeft een meidenteam

Algemeen 309 keer gelezen

WAALRE - Voetbalvereniging RKVV Waalre heeft dit seizoen haar eerste meidenteam (MO-10) ingeschreven bij de KNVB. ‘Een positieve ontwikkeling voor de club,’ aldus trainer Harald Hendrikx.

Vorig jaar stond de club voor de keuze: met deze groep meiden, in de leeftijd van negen en tien jaar, gemixt blijven spelen of een meidenteam samenstellen. Harald Hendrikx: “We hebben het uiteindelijk bij de meiden zelf neergelegd. Daarbij hebben we de voors en tegens van beide opties met ze besproken. Deze groep was unaniem voor een eigen meidenteam.”
Voetballer Mirthe (10): “Ik vind het leuk om met meisjes van mijn leeftijd te spelen. Ik krijg nu ook meer de bal.‘ Lachend vervolgt ze: ‘En ik vind jongens gewoon minder leuk dan mijn vriendinnen.”

Echt team

Deze club meiden is in korte tijd een echt team geworden, dat elkaar motiveert en aanmoedigt. Ondanks dat ze elkaar (nog) niet zo goed kennen en het team een mix is van ervaren en nieuwe spelers. 
“Het valt me ook op dat ze, terwijl ze voetballen, nog steeds erg goed kunnen kletsen”,  aldus Harald met een lach op zijn gezicht.

Plezier voorop

Bij RKVV Waalre staat plezier voorop. Daarbij vindt de club het belangrijk dat iedereen een positieve en gelijkwaardige inzet moet kunnen leveren en met zelfvertrouwen op het veld kan staan.
Voetballer Rosalie (10): ‘Ik doe ook aan turnen, maar ik vind voetbal leuker omdat we het echt samen doen. We helpen elkaar om te scoren. Val je een keer hard of word je gebeukt, dan helpt iedereen jou.”

Oproep

Om dit enthousiaste meidenteam wat versterking te geven, zoekt de club nog wat stoere en sportieve meiden tussen de 9 en 10 jaar oud. Ze kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles via de website van de club waar natuurlijk ook meer informatie te vinden is: 

Uit de krant