Afbeelding

Eéndags vogeltentoonstelling

Algemeen 126 keer gelezen

AALST - De leden van vogelvereniging ‘de Edelzanger’ uit Aalst-Waalre houden zaterdag 26 november een ‘eendags’ vogeltentoonstelling.

Na twee jaar geen tentoonstelling hebben kunnen houden, is het dan dit jaar gelukkig weer mogelijk om voor en door de leden van de Edelzanger een eendags wedstrijd te houden.

De vogels worden om 08.00 uur binnen gebracht. Vanaf 09.00 worden ze door ervaren keurmeesters beoordeeld op kleur, houding en compleetheid. Hiervoor krijgen ze punten en de mooiste vogels in hun eigen klasse, zijn dan al kampioen. Deze zaterdag zijn er onder andere kleurkanaries, postuurkanaries, Europese wildzang-vogels, tropische vogels en duiven.

Vanaf 13.00 uur zijn deze vogels te bezichtigen voor belangstellenden. Omdat het een onderlinge wedstrijd is, zitten er alleen vogels die gekweekt zijn door de eigen leden van de vereniging. Doordat inmiddels vele leden de 80 jaar zijn gepasseerd en geen vogels meer houden, zijn er dit jaar slechts een kleine 100 vogels te zien op deze tentoonstelling. De leden van de Edelzanger hopen dat de bezoekers genieten. De zaal in de Pracht is open voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Graag zouden de leden in contact komen met liefhebbers die ook vogels houden en wellicht nog lid willen worden bij de Edelzanger zo weer te verjongen. Iedereen is welkom.
Meer informatie: https://www.vogelvereniging-aalstwaalre.nl/

Uit de krant

Uit de krant