Eva Kaper begeleidt, als een van de violisten het symfonieorkest op de tweede viool. (Foto: Connie Sinteur)
Eva Kaper begeleidt, als een van de violisten het symfonieorkest op de tweede viool. (Foto: Connie Sinteur) Connie Sinteur

Concert voor 60-jarig jubileum James Bond

Algemeen 335 keer gelezen

WAALRE - Al lijkt geheimagent 007 eeuwig jong, toch tikt die ook al de 60 jaar aan. Studenten van Symfonieorkest Ensuite vinden dit een mooie aanleiding voor een concert. Op zaterdag 3 december brengen zij, onder de titel ‘License to Play’ een concert in het Parktheater. 

Door Wilma Stofmail

Er worden verschillende originele soundtracks uit de Bond-filmgeschiedenis gespeeld, vanaf ‘dr. No’ uit 1962 tot en met ‘No time to die’, die in 2021 uitkwam. Waalrese Eva Kaper begeleidt, als een van de violisten het symfonieorkest op de tweede viool. Ze speelt sinds drie jaar bij Ensuite. “Na mijn middelbare school heb ik eerst een aantal tussenjaren genomen om modellenwerk te doen. Ik woonde enkele jaren in Parijs, een tijdje in Japan en reisde naar alle grote steden zoals New York en Milaan. Uiteindelijk hoorde ik bij de top van de top, maar daar zag ik geen toekomst in en besloot weer te gaan studeren. Tijdens mijn studie ICT en Media in Eindhoven sloot ik me bij Ensuite aan. Op dat moment waren we nog een kamerorkest. Sinds kort hebben we 50 leden en mogen we ons een symfonieorkest noemen. Door de nieuwe leden zit er nu goede balans in de muziek en hebben we meer volume.” 

Studenten Symfonieorkest Ensuite is een onderdeel van ESMG Quadrivium studentenmuziek sinds 1964 in Eindhoven. De vereniging heeft 200 leden en bestaat, naast Ensuite, uit een koor en een harmonie. Soms wordt met de onderlinge disciplines samengewerkt. Eva: “Op 19 maart van dit jaar voerden we samen met het koor Vokollage ‘Animate’ (Picture the music) uit in de Blauwe zaal van het auditorium op TU/e. Het was een geweldige ervaring, we waren helemaal uitverkocht.”

License to play

Het concert ‘License to play’ is een uniek project waaraan velen deelnemen. Het wordt uitgevoerd door een enthousiaste groep jonge muzikanten uit de regio Eindhoven. Er spelen muzikanten van verschillende universiteiten en hogescholen in de regio van Eindhoven onder leiding van Bart Partours. Mark Hendriks arrangeerde de werken. Het orkest ESMG Quadrivium wordt vergezeld door een jazz combo van studentenjazzvereniging Studentenproof Jazz. Verder zingen solisten van conservatoria uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Een paar voorbeelden van de bekende stukken die  zaterdag vanaf 20.00 uur in het Parktheater ten gehore worden gebracht zijn: Skyfall, Diamonds are Forever, Goldfinger en Live and Let Die.

Uit de krant