Een beeld van verzamelde deelnemers aan de motorrit tijdens een eerdere editie.
Een beeld van verzamelde deelnemers aan de motorrit tijdens een eerdere editie.

Santa Maxima Motorrit door regio

Algemeen 544 keer gelezen

REGIO - Santa Maxima is een platform dat geld inzamelt voor Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Zij doen dit door middel van een mooie route op de motor verkleed als kerstmannen en vrouwen. Het  enige doel is tijdens de circa 100 kilometer lange motorrit aandacht te trekken voor het goede doel en hiermee veel donaties op te halen.

Dit jaar wordt de motorrit verreden op zaterdag 10 december. De motorrijders vertrekken vanaf Motorport Veldhoven waarna ze doorrijden naar Eindhoven, Son en Breugel, nog een keer Eindhoven, Aalst, Waalre, Valkenswaard waar een pauzestop is bij Café De Bel aan de Markt.
Daarna gaat de rit richting Leende, Heeze, Geldrop, Helmond, Aarle-Rixtel, Lieshout en eindigen bij motorpoint in Beek en Donk.
Verzamelen is op 10 december vanaf 10.00 uur bij motorport Veldhoven. Het vertrek staat gepland voor 11.00 en dan gaat het richting de pauzestop in Valkenswaard. De verwachtte aankomst in Valkenswaard zal rond 13.00 uur zijn. Na een uurtje wordt er om 14.00 uur weer vertrokken richting het eindpunt in Beek en Donk waar de verwachtte aankomsttijd zo tussen 16.00 en 17.00 uur zal zijn.

Inschrijven

Inschrijven voor de Santa Maxima Motorrit kan via de eventpagina op Facebook: www.facebook.com/events/1305362146872526/

Santa Maxima Nederland

Minko van Es uit De Rijp en Arno van Kampen uit Abbekerk uit Noord-Holland hebben het platform Santa Máxima Nederland opgericht. Zij hebben zich  ten doel gesteld zoveel mogelijk geld op te halen voor de afdeling ‘verblijf en activiteiten’ van het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie in Utrecht.
Dit doen ze door op verschillende manieren geld in te zamelen. Door als kerstman op de motor een tourrit te rijden creëren ze aandacht voor hun platform.
In 2020 hebben zej dankzij vele donaties 13.222 euro weten op te halen en in 2021 was dit maar liefst 16.650 euro. Meer informatie is te vinden op: https://www.maximaalinactie.nl/team/santa-maxima-nederland

Het Prinses Máxima Centrum is geen gewoon ziekenhuis, maar een onderzoeksziekenhuis. Alle kinderen met kanker in Nederland worden hier behandeld. Daarmee is het Prinses Máxima Centrum het grootste kinderkankercentrum van Europa. Ruim 450 onderzoekers en 900 zorgprofessionals werken nauw samen met Nederlandse en internationale ziekenhuizen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing. 
Jaarlijks krijgen?ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. 

Kerstmannen- en vrouwen op motoren trekken veel aandacht en daarmee aandacht voor het goede doel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant