Piet van Dalen (AD-kerk) met rechts Tony Liebregts van de Voedselbank bij het overhandigen van de sleutels voor de nieuwe berging.
Piet van Dalen (AD-kerk) met rechts Tony Liebregts van de Voedselbank bij het overhandigen van de sleutels voor de nieuwe berging.

Voedselbank blij met nieuwe bergruimte

Algemeen 312 keer gelezen

WAALRE - De Voedselbank Waalre is al verschillende jaren op donderdag te gast in de AD-kerk. Wekelijks komen de klanten hier hun boodschappen ophalen. Er wordt een winkel ingericht en zij mogen zelf keuzes maken wat ze willen eten in de week die gaat komen. 

Voor de inrichting en uitvoering worden veel kratten en een aantal winkelkarren gebruikt. Op het einde van de dag wordt alles weer opgeruimd in de berging van de kerk. De laatste maanden groeide het aantal klanten waardoor de behoefte aan opslag sterk toenam en de berging te klein werd.
Samen met de kerk is gezocht naar een oplossing. Er is een nieuwe berging gekomen waarin de trolleys, kratten en winkelkarren van de Voedselbank gedurende de week worden gestald. Vrijwilligers van de kerk en van de Voedselbank hebben deze nieuwe stalling gebouwd.
Op deze manier heeft de Voedselbank samen met de AD-kerk meer mogelijkheden om handen en voeten te geven aan de armoedebestrijding in Waalre.
Donderdag 10 november is de nieuwe berging geopend door Piet van Dalen namens de kerk en Tony Liebregts namen de Voedselbank.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant