De seniorenvereniging houdt een pauzemoment tijdens een fietstocht.
De seniorenvereniging houdt een pauzemoment tijdens een fietstocht.

Senioren Vereniging Waalre blaast 70 kaarsjes uit

Algemeen 238 keer gelezen

WAALRE - Dit jaar viert Senioren Vereniging Waalre dat ze 70 jaar bestaat. Na de afgelopen twee jaar in coronatijd, vindt het bestuur het tijd voor een feestje. Op zondagmiddag 20 november is het zover. In Het Klooster pakken ze extra groots uit met de beroemde cabaretgroep Sijbers & Co. Diaken Bas Leijtens zal waarschijnlijk de middag openen. Iedereen kan zich voor die middag aanmelden. 

Door Wilma Stofmeel

Vaak zijn er mensen die bij een seniorenvereniging denken aan ‘oud en stoffig’, maar niets is minder waar bij de senioren van Waalre. Zij gaan met de tijd mee. 87% van de leden is digitaal bereikbaar en dat is nog steeds in ontwikkeling. Dat hielp het bestuur om tijdens corona contact te houden met de leden, zo zegt secretaris Wim Kremers: “Bijna iedereen was digitaal bereikbaar en zo communiceerden we met elkaar. Het eerste coronajaar kregen de leden met de kerst een kaartje en bonbons, dankzij Bonbonfabriek Vermeulen met een cadeaubon van slagerij Vos. Het tweede jaar deelden we in december bloemen met een kerstkaart uit, dankzij ondersteuning van de gemeente. Verder bezorgen vrijwilligers maandelijks ons Nieuwsblad, samen met het blad Ons-Senioren Brabant. We informeerden regelmatig bij de leden hoe het er mee ging. Er was veel positieve controle.”

Grote sociale cirkel

De doelstelling van SVW is om de mensen uit huis te halen en te zorgen voor een grote sociale cirkel. Er wordt sinds kort nauw samengewerkt met  alle seniorenorganisaties in Waalre, de Seniorenraad, PVGE en uiteraard de Aalster Seniorenvereniging. Harrie de Greef, voorzitter van SVW geeft een paar voorbeelden: “Met sinterklaas levert de Vereniging voor de Jeugd onder andere sporten bij Paramount Fitness. Wie vragen heeft over de belasting of hulp zoekt bij de administratie kan dat krijgen van de Kring Aalst-Waalre. Voor andere hulpvragen is er Goed voor Mekaar Waalre. Wij werken nauw samen met de gemeente Waalre en met KBO Brabant dat ons ondersteunt met juridisch advies en ouderenzorgvraagstukken.” 

Veel activiteiten

De vereniging organiseert veel activiteiten voor de leden. Wim Kremers: “We hebben 400 leden, variërend in de leeftijd van 65 tot 85 jaar, die vaak vol verhalen zitten over hoe het vroeger was. We organiseren wekelijks kaartmiddagen, gym, kienen, jeu de boules, volksdansen en fietstochtjes. Eens in de maand eten we samen bij de Doelen, en we maken eens in de maand kleine uitstapjes. Dan rijden we ‘s middags met 6 auto’s naar een museum of een klooster. In september bezochten we het Edahmuseum. Twee keer per jaar maken we een busreis. Die hele dag is verzorgd met koffie, lunch en een diner ter afsluiting. Na de lockdown zijn we moeizaam opgestart. Er komen minder leden opdagen. We hopen dat dit weer verandert.”

Toekomstwensen

Het bestuur heeft wensen voor de toekomst. Harrie de Greef: “We hebben veel tijd gestoken om Het Klooster open te houden, we kunnen er nog terecht, maar voor bepaalde tijd. Wij zouden heel graag ook in Waalre-dorp een eigen huiskamer hebben zoals die in ‘t Hazzo en de Pracht. Het Huis van Waalre is te ver voor onze leden. Voor die mensen moet vervoer worden geregeld en de buurtbus is nog niet bij iedereen goed bekend. Samen met andere seniorenverenigingen zetten we ons in om een verzorgingshuis in Aalst en Waalre te realiseren. Er komt een overkoepelende website waarop de beide seniorenverenigingen zijn samengevoegd.”

Aanmelden voor 20 november kan via een mail naar: kbo.waalre@gmail.com U kunt die middag ook meteen lid worden.

Uit de krant

Uit de krant