Sinterklaas wordt zondag 13 november om 14.00 uur bij het Huis van Waalre verwacht en officieel ontvangen door burgemeester Boelhouwer.
Sinterklaas wordt zondag 13 november om 14.00 uur bij het Huis van Waalre verwacht en officieel ontvangen door burgemeester Boelhouwer.

Sinterklaas en zijn gevolg komen er aan!

Algemeen 259 keer gelezen

WAALRE - Na twee jaar corona komen Sinterklaas met zijn gevolg dit jaar echt naar Waalre. Zondag 13 november kunnen alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s en alle andere inwoners van ons dorp om 14.00 uur hem welkom gaan heten.

Rond 14.00 uur komt Sinterklaas aan bij het Huis van Waalre. Hier wordt hij officieel begroet door de burgemeester. Na deze ontvangst vertrekken Sinterklaas en Pieten, onder begeleiding van Harmonie Juliana en de Jan Plezier, in optocht naar de Markt. 
Sinterklaas verwacht rond 14.30-14.45 op de Markt te arriveren en kijkt uit naar een grootse ontvangst door alle kinderen met hun families.

Programma

Sinterklaas en zijn Pieten hebben een vol programma tot aan 5 december. Zo zijn ze op zondag 20 november aanwezig bij de kerkdienst van 11.00 in de H. Willibrorduskerk. Tijdens deze kerkdienst worden de kinderen persoonlijk ontvangen door Sinterklaas en Pieten. Gedurende de mis kunnen kinderen (gebruikt) speelgoed doneren voor Poolse weeskinderen. Speelgoed kan ook worden afgegeven bij Kindcentrum De Wilderen. 
Na de kerkdienst bezoekt Sinterklaas in de middag  de bewoners van de Hoevenakkers.

Sinterklaasfeest Senioren 

De Senioren Vereniging Waalre organiseert voor vrijdag 2 december een Sinterklaasfeest.  Alle senioren (65+) van Waalre-dorp zijn om 14.00 uur welkom, ook als zij geen lid van de Senioren Vereniging zijn. Uit Spanje heeft Sinterklaas enkele spellen meegenomen, waarmee hij hoopt samen met de aanwezigen van een mooie feestmiddag te genieten. Nadat Sinterklaas en zijn pieten zijn vertrokken, gaan de ouderen verder met kienen.
De toegang is gratis en voor een drankje wordt gezorgd. Het Sinterklaasfeest voor senioren vindt plaats in Het Klooster aan de Hoogstraat.

Rondgang Sinterklaas 

Misschien wel het mooiste weekend van het jaar: de rondgang van Sinterklaas met zijn gevolg door het dorp. Sinterklaas en Pieten gaan letterlijk langs alle huizen in Waalre-dorp en geven bij de kleine kinderen aan huis (t/m groep 8) en 65-plussers een zakje met lekkernijen af. Bekijk het volledige routeschema op website van de VvdJ en volg de social media kanalen voor actuele informatie. Social Media Piet is ook dit jaar weer actief tijdens de rondgang, wie weet word jij op de gevoelige Pietenplaat vastgelegd!

Andere bezoeken

Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij nog veel meer bezoeken brengt die niet altijd allemaal in de krant komen. 
Zo gaat hij zondag 27 november naar Villa Expert Care. Enop zijn verjaardag op 5 december is hij al om 08.30 uur te gast bij Kindcentrum De Wilderen.

Collecteweek Vereniging voor de Jeugd

In de week van 12 tot en met 19 november kloppen niet de Sint en Pieten, maar de leden van de Vereniging voor de Jeugd bij de deuren aan voor de jaarlijkse collecte. Deze collecte is een belangrijke stimulans voor de vereniging. Mede hierdoor kunnen de leden de uiteenlopende activiteiten van de vereniging blijven organiseren. 
Sinterklaas en de vereniging danken alle inwoners voor hun donatie. Grote en kleine giften: wij en de jeugd van Waalre zijn er blij mee. De vereniging heeft de ANBI-status.

Meer informatie

Meer informatie over het bezoek van Sinterklaas en bijvoorbeeld de routes op 3 en 4 december, is te vinden op: www.vvdj.nl  en www.facebook.com/VerenigingVoorDeJeugd

Uit de krant

Uit de krant