Deelnemers aan Leef Fit zijn onverminderd enthousiast over de resultaten die ze boeken (Foto: Johan de Rooij).
Deelnemers aan Leef Fit zijn onverminderd enthousiast over de resultaten die ze boeken (Foto: Johan de Rooij). Johan de Rooij

Meer puf door ‘Leef Fit’

Algemeen 208 keer gelezen

REGIO - De Eik, centrum voor leven met en na kanker in Eindhoven, gaat door met het programma ‘Leef Fit’, waarin mensen die kanker hebben of hebben gehad in kleine groepen werken aan een nieuwe leefstijl. De ervaringen van zowel de deelnemers als de begeleiders waren uitgesproken positief. 

Leef Fit betekent voor mij veel meer dan het doorlopen van een programma voor een betere conditie, het is een andere manier van thuiskomen, omdat we zo’n hechte groep zijn geworden waarin alles besproken kan en mag worden”, zegt deelneemster Emmyrel. “Ik zie mensen door Leef Fit opbloeien en hun energie weer hervinden”, zegt fitnesscoach Bart Rovers.
Het belang van de activiteiten van de eenentachtig centra zoals De Eik werd afgelopen week nog weer eens benadrukt door KWF, dat aangaf de komende jaren meer geld te willen doneren aan de activiteiten die de centra organiseren voor mensen die (in)direct met kanker te maken krijgen.

Leef Fit

Leef Fit is geïnspireerd op Fit4Life van huisarts Stefan van Rooijen en op OncoFit van Bart Rovers, eigenaar van sportschool Happy Bodies. 
“Kanker en de bijbehorende behandelingen doen een aanslag op je uithoudingsvermogen en je conditie. Ze breken je spiermassa af en zorgen ervoor dat je je vermoeid voelt”, zegt Stefan van Rooijen. “Je hebt de neiging om te gaan liggen, te willen slapen en vooral veel te rusten. En dat is nou net wat je niet moet doen!” ‘

Fysiek en mentaal fit

Leef Fit bevordert de fysieke én de mentale fitheid van de deelnemers in de vorm van persoonlijk begeleidde fitness-oefeningen, yoga en wandelingen met coaches van De Eik. “Leef Fit herstelt niet alleen je kracht, je doorstaat de behandelingen beter en herstelt er sneller van”, aldus huisarts Van Rooijen. “Leef Fit doe je met lotgenoten en dat geeft morele steun”, voegt yogadocente Marion van den Biggelaar toe.

Vijf weken

Het programma bestaat uit vier blokken van vijf weken. In elke week staan twee activiteiten gepland, waaronder een themabijeenkomst over oncologie en vermoeidheid, energieverdeling, bewegen, voeding, zingeving of medicinaal cannabisgebruik.

Informatiebijeenkomst

Op zaterdag 24 september om 11.00 uur is er een informatiebijeenkomst bij De Eik. De nieuwe groep start op maandag 26 september. Aanmelden kan via onderstaande website tot vrijdag 23 september.

www.centrum-de-eik.nl

Uit de krant