Louis en Els Joosten samen met burgemeester Boelhouwer achter de vlag.
Louis en Els Joosten samen met burgemeester Boelhouwer achter de vlag.

Diamanten huwelijk Louis en Els Joosten

Algemeen 305 keer gelezen

WAALRE - Eerder in dit jaar vierden Louis Joosten en Els Joosten-Oomen hun diamanten huwelijk. Waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer, zou hen daarmee persoonlijk komen gelukwensen. Door omstandigheden werd dit bezoek uitgesteld naar dinsdag 5 september. 

Dochter Loes en zoon Pieter waren ook bij de ontmoeting aanwezig. Na het welkom begon het gesprek over het diamanten huwelijk. Omdat de familie wist dat de burgemeester 72 jaar geleden is geboren in de Republiek Indonesië, gaven ze een wending aan het gesprek. De burgemeester beantwoordde alle vragen van de familie over hoe zijn familie daar terecht was gekomen. Wat hij niet wist was, dat de familie enig vooronderzoek gedaan had naar zijn geboortestad Cimahi op Java in de buurt van Bandung.

De familie had op internet het logo van de stad Cimahi gevonden. De burgemeester kreeg een ansichtkaart van dit logo met op de achterkant de namen van een aantal Nederlanders die in de stad waren geboren, waaronder die van hemzelf. Daarnaast kreeg hij een vlag met het symbool van Cimahi en de tekst ‘Saluyu ngawangun jati mandiri’ wat zoveel betekent als In lijn met het opbouwen van een onafhankelijke identiteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant